L'EMD estudiarà si la immatriculació de la Parròquia de Sant Cebrià és correcte

La Parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix va quedar-se en propietat els terrenys limítrofs a la parròquia l'any 2014

L'EMD de Valldoreix estudiarà la possibilitat d'invalidar la inscripció a favor de la Parròquia de Sant Cebrià dels terrenys limítrofs a la mateixa parròquia, d'uns 3.000 metres quadrats. Tot plegat, després d'aprovar una moció presentada per ERC-MES en la Junta de Veïns -aquest cop telemàtica, que també preveu el rebuig a qualsevol immatriculació de finca o altres béns immobles a favor de l'Església catòlica: "L'església s'ha apropiat durant anys de béns i immobles sense acreditar-ne la propietat, gràcies a la llei hipotecària", ha iniciat Lluc Cahís, vocal d'ERC-MES.

La moció s'ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups, excepte Ciutadans, que hi ha votat en contra.

 

"Una injustícia"

Cal destacar, però, que abans de lluitar per invalidar aquesta immatriculació, l'EMD haurà d'estudiar si existeixen motius jurídics i legals per fer-ho i emprendre accions per assolir la titularitat pública de la zona. Per això, l'EMD demanarà a la Parròquia de Sant Cebrià que acrediti la propietat del bé immoble per qualsevol títol legítim que no sigui l'autocertificació: "Des d'una concepció republicana i laica, és clar que parlem d'una injustícia, i cal fer coneixedora a la ciutadania que aquests béns han estat immatriculats", ha apuntat Cahís, que ha argumentat que la moció pretén que "l'EMD vetlli pel que és del poble".

La vocal del PSC, Susanna Casta, s'ha mostrat a favor de la moció: "Votarem que sí, perquè aquests privilegis no haurien de ser de l'església ni de ningú. Els privilegis creen desigualtat", ha argumentat. Per la seva banda, Ferran Margineda, vocal de la CUP, ha apuntat que "a arreu de l'Estat les immatriculacions es conten per centenars".

"No representa un problema a ningú"

En la línia contrària, Ciutadans hi ha votat en contra: "És un tema legislat i regit per una llei plenament democràtica, del 2007", ha explicat la vocal del grup taronja, Anna Cano, qui ha acusat de "mentir" als proposants de la moció. A més, Cano ha dit que "l'statu quo de la Parròquia de Sant Cebrià no representa, ara mateix, un problema per a ningú".

 
Comentaris

Destaquem