La Floresta enceta un procés participatiu per a la mobilitat i millores al barri

Els veïns podran dir la seva sobre la mobilitat de la Floresta

La Floresta havia d'encarar aquest 2017 dos processos participatius importants pel barri. Per una banda, s'havia d'abordar la mobilitat del districte, un aspecte que els veïns fa anys que reclamen que s'ha de tractar. D'altra banda, s'havia d'obrir la segona fase del pla de millora, que es plantejava per arranjar passatges i escales.  Finalment, l'Ajuntament de Sant Cugat enceta aquest 6 de maig un procés participatiu on es tractaran les dues qüestions plegades.

Després que la primera fase del pla de millora pavimentés una quarantena de carrers del districte amb més de dos milions d'euros de pressupost, aquesta segona fase estarà centrada en la mobilitat i en la pavimentació dels passatges, les escales i altres punts clau del barri, com les voreres.

Tal com explica el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, "el procés de participació ha d'abordar la mobilitat de la Floresta. Una vegada hem tret la pols i el fang, ara pensem en el que hi passa sobre els carrers i de quina manera hem d'entendre la mobilitat. En un lloc com la Floresta on la topografia i la connexió amb Collserola ens condiciona, aquest procés participatiu esdevé bàsic". L'aposta per una mobilitat sostenible i amb prioritat pel vianant és un dels objectius.

El president del Consell de Barri de la Floresta, Ramon Piqué, ha recordat que fa temps que els veïns reclamen un pla de mobilitat que estableixi uns criteris generals al districte i ha lamentat que el calendari vagi tan "lent". Segons Piqué, la pavimentació dels carrers ha posat en evidència que cal un pla de mobilitat amb criteris generals, per evitar anar fent "pedaços" i amb "baralles a cada cantonada".

Ramon Piqué ha incidit en la necessitat de replantejar la mobilitat a la Floresta i disposar d'un pla, tot i que mostra algun dubte per fer un procés on es barregi la segona fase del pla de millora amb la mobilitat. Els objectius d'una nova mobilitat al barri passen per aconseguir un entorn més pacificat, amb més prioritat per vianants i bicicletes, i on el vehicle privat tingui menys pes. Canvis de direccions, aparcaments, voreres i trànsit en general són algunes qüestions que es tractaran.

Fases del procés:

La segona fase del pla de millora inclou l'arranjament de passatges i escales de la Floresta FOTO: Localpres

El procés participatiu constarà de dues fases diferents. D'una banda, es farà la diagnòsis de la situació actual de la mobilitat del barri a través de les aportacions dels veïns. Aquesta fase es concretarà amb un plànol col·lectiu i dues sessions obertes als florestans. La primera, que tindrà lloc el 17 de maig a les 18 h, serà una sessió a peu de carrer. La segona serà un taller i tindrà lloc el 27 de maig, de 10 a 13 h, al Centre Social Sanitari.

Un cop elaborada la diagnosi, arribarà la fase per fer les propostes. Per tal de recollir propostes veïnals, se celebraran dues sessions per establir els criteris de mobilitat i prioritzar les actuacions a realitzar.

D'aquestes dues fases sortirà un document de criteris i actuacions a realitzar pel que fa a la mobilitat.

Calendari de sessions

  • Presentació del procés de participació: Dissabte 6 de maig de 10 h a 14 h al Centre Social Sanitari
  • Sessió a peu de carrer: Dimecres 17 de maig a les 18 h a la plaça de Miquel Ros
  • Taller de diagnosi: Dissabte 27 de maig de 10 h a 13 h al Centre Social Sanitari
  • Taller de propostes de millora de mobilitat: Dijous 8 de juny de 19 h a 21 h al Centre Social Sanitari
  • Taller de propostes d'actuació: Dijous 6 de juliol de 19 h a 21 h al Centre Social Sanitari
  • Presentació final del document de propostes i posterior aprovació al consell de barri

Com participar:

Per participar a les sessions de treball cal enviar un correu electrònic a participacio@santcugat.cat. També es pot participar col·laborant en el plànol col·lectiu, que està al Centre Social Sanitari. Finalment, qui ho prefereixi, pot respondre un qüestionari web que es troba a la pàgina de l'Ajuntament. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem