La masia de Can Cabassa acollirà habitatge públic i una residència

La històrica masia de Can Cabassa es podria convertir en una residència universitària

La finca de la masia de Can Cabassa, ubicada a tocar de l'Hospital General, tindrà habitatge públic. A més, podria acollir una residència universitària. És el projecte de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha iniciat els tràmits per a la modificació urbanística que ha de permetre desenvolupar l'actuació. El Consistori ha posat la modificació a consulta pública per tal que els santcugatencs puguin fer les seves aportacions.

L'objectiu és la conservació de la masia, la previsió d'habitatge públic i la instal·lació de nous serveis com la residència d'estudiants. Es tracta d'una finca privada d'11.000 metres quadrats i es podran destinar 1.000 metres quadrats de sostre edificable per habitatge de protecció oficial. Com a molt es preveuen alçades de planta baixa més dos pisos.

A més, s'augmentarà la superfície i s'urbanitzarà la zona verda de la cantonada entre l’avinguda de Can Cabassa i el carrer de Josep Valls. També es proposa que la masia tingui un ús de residència universitària. Amb aquest canvi, la propietat farà la cessió gratuïta a l'Ajuntament del sòl destinat a habitatge públic.

Una masia històrica

La masia de Can Cabassa és un conjunt edificat d’alt interès arquitectònic i cultural datat del segle XIII, ubicat al barri de Mira-sol. En els últims anys havia funcionat com un restaurant, que ja va tancar les portes i la finca es va posar a la venda. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem