La Mirada rebutja construir l'escola en el pàrquing de l'Olivera

La comunitat educativa considera que aquesta ubicació "no suposa cap benefici pels infants i perjudicaria el barri de Volpelleres"

L'AFA La Mirada i la comunitat educativa de l'escola han mostrat la seva oposició a construir l'escola La Mirada en el pàrquing de l'Olivera, una ubicació alternativa defensada per l'equip de govern. Amb això, La Mirada considera que aquesta ubicació "no suposa cap benefici pels infants i perjudicaria el barri de Volpelleres", tal com han mostrat en un comunicat.

Més info: L'Ajuntament proposa una nova ubicació per La Mirada si la via judicial no es desencalla

La comunitat educativa i l'AFA La Mirada assenyalen que aquesta ubicació "ja va ser rebutjada en un informe tècnic emès per l'anterior consistori, en ser un terreny ocupat per un centre escolar en funcionament i pels mòduls provisionals en què s'escolaritzen els alumnes". En el comunicat també s'especifica que aquesta ubicació "està exposada a la contaminació" i s'afegeix problemes de mobilitat i accessibilitat "a causa de la convivència de dues escoles juntes i la desaparició d'un pàrquing molt utilitzat a Volpelleres".

Amb l'objectiu de defensar "una escola sana que respira i s'obre a la natura", en el manifest es lamenta que el pàrquing de l'Olivera "és incompatible amb el projecte educatiu de l'escola" mentre que s'especifica que la ubicació Bosc de Volpelleres "permetria un estalvi energètic del 50%". A més, es rebutja "aglutinar diversos serveis en la mateixa zona" en creureu que té "una manca de sentit urbanístic".

Des de l'AFA La Mirada i la comunitat educativa apunten també que la ubicació al pàrquing de l'Olivera "no és la més ràpida possible" i mostren el seu malestar que es construeixi l'escola durant la jornada escolar. "Això provocaria, al llarg de més de quatre anys, molèsties diàries de pols i soroll als infants de 3 a 5 anys, afectaria greument la seva educació i perjudicaria l'equip docent" expliquen. És per això que demanen reprendre la construcció en la ubicació inicial, un cop es desencalli el procés judicial: "Això permetria reprendre la construcció de l'escola i acabar-la en 18 mesos tal com estava previst" sentencien.

Amb tot, en el manifest, l'AFA La Mirada i l'equip directiu de l'escola demana suport a l'Ajuntament de Sant Cugat: "Demanem que l'Ajuntament no actuï unilateralment i escolti les necessitats de les famílies, mestres, treballadors i els infants de l'escola. Considerem que aquestes veus són essencials per a la presa de decisions sobre el futur de l'escola. I demanem a l'alcalde que continuï amb els plans de construir l'escola a la ubicació inicial, la millor opció i la més ràpida: el Bosc de Volpelleres".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem