Nous habitatges protegits i locals comercials a Sant Cugat gràcies a Ragull Centre

La construcció de Ragull Centre serà possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i Laboratoris Ferrer, propietari dels terrenys que estan qualificats sòl industrial

L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat el seu nou projecte Ragull Centre, un nou complex amb l'objectiu de potenciar l'activitat comercial i generar més habitatge assequible. Presentat el divendres 9 d'abril a l'ajuntament, Ragull Centre pretén ser una nova centralitat urbana amb habitatges protegits i locals per a activitats econòmiques, comercials i de serveis municipals.

Així doncs, Ragull Centre se situarà en un solar de 10.155 metres quadrats a la rambla del Torrent d'en Xandri i es destinarà a l'habitatge (amb un total de 118 llars, dels quals 72 seran de lloguer protegit de propietat municipal, repartits en 42 de lloguer i 30 d'allotjament dotacional), a l'activitat econòmica i comercial (3.500 m2 per a aquests usos) i com a equipament públic (amb un espai de 2.500 m2 en planta baixa i 6.750 m2 de magatzem soterrani). Amb aquest nou complex, l'ens municipal preveu potenciar un teixit urbà mixt més sostenible, més densificat i que concentri una major diversificació d'usos.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha assenyalat la importància d'aquest projecte de generar nous habitatges assequibles: "Un dels objectius que el govern té des de l'inici és combatre l'emergència habitacional que pateix la nostra ciutat, que ens obliga a buscar tots els recursos i opcions possibles per tenir habitatges més assequibles. A Sant Cugat quasi no tenim sòl públic i se'ns ha presentat aquesta iniciativa que no volem desaprofitar".

Els plànols del nou complex Ragull Centre. FOTO: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

Els plànols del nou complex Ragull Centre. FOTO: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)A més, es construirà una plaça i zona verda (es destinaran 1.780 m2 a espais lliures i parcs i jardins públics, del qual la ciutadania podrà escollir el nom en un procés participatiu) i un aparcament soterrat (308 places d'aparcament, de les quals 158 donaran servei a la zona comercial i la resta seran per als habitatges).

La construcció de Ragull Centre serà possible gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i Laboratoris Ferrer, propietària dels terrenys, amb la intenció de millorar la situació urbanística impulsant-hi una diversificació d'usos i un millor repartiment de sostre públic – privat, un cop aprovats al ple municipal d'aquest mes d'abril.

"El Barri del Monestir-Sant Francesc ha canviat la seva fisonomia i amb aquest projecte, volem donar vida al barri i el volem dotar d'aquestes necessitats que té un barri en transformació. És un projecte singular que donarà modernitat en el barri, signe d'aquesta transformació que està vivint el barri" ha sentenciat Mireia Ingla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem