On és el parc dels tobogans? Descobreix els parcs infantils imprescindibles de Sant Cugat

Sant Cugat té 87 zones de joc infantil repartides pels barris i districtes

Sant Cugat té 87 zones de joc infantil repartides pels barris i districtes, i un total de 293 hectàrees de zona verda. A banda, un 15% dels habitants del municipi són infants de 0 a 12 anys. Aquest és un recull dels parcs infantils més destacats de la ciutat, inclòs  el parc dels tobogans gegants de Can Mates.

Més info: Els parcs urbans: un refugi gratuït al costat de casa

 

El parc Ramon Barnils

El parc Ramon Barnils

Amb quasi 14.000 metres quadrats, és el parc més gran situat al mig de la trama urbana de la ciutat. Té dues zones de jocs i és habitual veure-hi santcugatencs practicant vòlei sota la pèrgola de plaques fotovoltaiques. Al parc hi ha plàtans, pollancres, arbres de l’amor Cercis siliquastrum i algun xiprer. 

El parc de Can Vernet

El parc de Can Vernet

El pont medieval de Can Vernet (que data del segle XIV) dona nom a aquest parc situat a tocar de Coll Favà. Té diverses zones de jocs i un petit bike parc al costat del CAP. És un parc molt concorregut pels alumnes de l’escola Pins del Vallès i pels usuaris de la zona esportiva Jaume Tubau.

El turó de Can Mates, el parc dels tobogans gegants

El turó de Can Mates. FOTO: Bernat Millet

És el parc urbà més gran de Catalunya i la joia de la corona dels espais verds urbans. Inaugurat l’any 2007 atrau famílies de Sant Cugat i de més enllà que venen expressament, sobretot a la zona on hi ha l’àrea de jocs infantils amb tobogans i construccions de fusta per a totes les edats. 

 

L’entorn del Monestir

L’entorn del Monestir

Tot i que no està concebuda com un parc, la rodalia del Monestir és una zona de jocs habitual per a infants. La plaça Augusta sí que té una àrea destinada a l’esbarjo, però també és habitual que els xiprers de la plaça d’Octavià esdevingut porteries improvisades per jugar a futbol.  

El Parc Central 

El Parc Central

Poc abans d’acabar el segle XX, a Sant Cugat va néixer un nou barri amb un gran parc com a eix central. El Parc Central ofereix més de 50.000 metres quadrats de verd, zones de descans, de joc infantil i fins i tot un torrent que només té aigua quan ha plogut fort. A més, connecta amb el parc de Can Mates. 

Parc del Torrent de Ferrussons

Parc del Torrent de Ferrussons

El gran desconegut de la ciutat. Situat a Can Magí, prop de l’escola Gerbert d’Orlhac i les pistes de la Penya Blaugrana, hi ha una gran zona ombrívola per on passa el Torrent de Ferrussons, que normalment porta un cabal més aviat tímid. Un gran pont de fusta uneix la zona residencial de Coll Favà amb un gran parc infantil. 

L’Arborètum

L’Arborètum

Darrere el Teatre-Auditori i la Biblioteca Gabriel Ferrater hi ha una gran esplanada que serveix com a avantsala de Collserola. Els dies de cada dia és habitual veure-hi una barreja d’estudiants d’ESADE i alumnes de l’escola Pi d’en Xandri, però també centenars de passejants. Té un conjunt històric de roures únic a la ciutat. 

El Parc de l’Església a Valldoreix 

El Parc de l’Església a Valldoreix

Segurament el parc més tradicional i icònic de Valldoreix és el que hi ha al costat de l’Església de l’Assumpció. Situat a la cruïlla entre el passeig del Nard i la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer.  Compta amb una de les zones d’esbarjo més visitades i també hi té una pista de bàsquet i una taula de ping-pong. 

Les zones de joc de Mira-sol

Els parcs infantils de Mira-sol

Segurament el lloc més desitjat si ets un nen a Mira-sol és l’anomenat parc del trenet, situat al camí de Sant Cugat al Papiol, a la zona de l’escola La Farga i l’escola Catalunya. També hi ha força activitat infantil a la plaça de l’estació i al costat de la Biblioteca Marta Pessarrodona, a tocar del Mira-sol Centre. 

El parc de la rambla del Celler

El parc infantil de la rambla del Celler

Un dels més cèntrics i sol·licitats de la ciutat per la seva bona comunicació amb diversos centres docents, escoles bressol i serveis. Té fins a quatre tipus de tobogans diferents, una àmplia zona de sorra i jocs adaptats per totes les franges d’edat. Fora d’horari escolar sempre està ple. 

El parc de la Pollancreda 

El parc infantil de la Pollancreda. FOTO: Arxiu.

Dividit en dos per la riera i, òbviament, governat per un munt de pollancres, ofereix dues zones de calma i esbarjo. Hi ha dos parcs infantils, una zona per practicar skate, una pista de futbol sala i un gimnàs a l’aire lliure. També hi ha pistes de petanca i un pipicà molt gran on els gossos poden deixar-se deslligats. 

Volpelleres: zona d’esbarjo 

Volpelleres: zona d’esbarjo i parc infantil

És un dels barris més nous de la ciutat i és una zona on hi ha moltes zones verdes i d’oci infantil. Al costat de l’estació hi ha un gran camp de futbol però, si el que voleu és una àrea de jocs infantils, la més popular està situada al carrer de Pere Calders, a tocar de la Masia de Can Ballet. 

La plaça de Barcelona

La plaça de Barcelona, un dels parcs infantils de Sant Cugat FOTO: Arxiu

La plaça on antigament hi havia l’ajuntament de Sant Cugat és des de fa anys una zona d’oci improvisada per a molts santcugatencs grans i petits. Aquesta autèntica plaça de poble està rodejada de bars per prendre alguna cosa i de nens que l’han convertit en un patí de jocs on la sorra és la protagonista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem