Pas endavant per a la construcció d'un nou pavelló a la Guinardera

El Ple municipal aprova una modificació puntual del Pla General Metropolità per intercanviar un solar privat de l'avinguda d'Europa, on es farà el pavelló, per un de municipal de la Via Augusta

El Ple municipal ha donat llum verda a l'aprovació inicial d'una modificació del Pla General Metropolità (PGM) a unes finques ubicades a l'avinguda Europa, la Via Augusta i l'avinguda de Roquetes per traslladar el nou pavelló de la ZEM de la Guinardera. Així, el govern vol continuar donant forma a la nova "centralitat esportiva" en aquesta zona, que ja compta amb el pavelló que utilitzen el Futbol Sala Sant Cugat i l'Escola de Patinatge Artístic, els camps de rugbi i les pistes d'atletisme. També en aquest espai s'aixecarà el pavelló de la gimnàstica rítmica, que l'Ajuntament preveu que estigui en funcionament el desembre de 2025. 

Més info: Núria Escamilla: "Esperem veure la primera pedra del pavelló de gimnàstica aquest 2024"

Ja al gener, el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, va explicar que per poder tirar endavant aquesta centralitat s'havia fet "un intercanvi de terrenys". En aquest sentit, l'Ajuntament ha intercanviat un solar privat de l'avinguda Europa, on es construirà el pavelló, per un de municipal de la Via Augusta. La modificació urbanística aprovada també ha de servir per completar l'edificabilitat d'aquest últim terreny, on es construiran oficines. Pel que fa a la ubicació on l'anterior govern havia previst aquest pavelló, a uns terrenys de l'avinguda de Roquetes, Pedrós va explicar al ple de març que en el futur acollirà un equipament sociocultural, sense donar més especificacions. 

Més info: El govern aposta per crear "una centralitat esportiva" a La Guinardera

El nou pavelló tindrà una superfície de pista d’uns 2.000 metres quadrats i serà tipus PAV3 plus, és a dir, amb una amplada suficient per acollir l’ús de tres pistes esportives a la vegada. També disposarà d’un espai d’aparcament. La seva construcció encara no té un calendari definit, però amb aquesta modificació urbanística es dona el tret de sortida per iniciar aquest projecte esportiu. 

Aquest punt de l'ordre del dia del ple va comptar amb el suport del govern i del PP. El PSC, la CUP, En Comú Podem i Vox es van abstenir. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem