Ragull Centre, adeu als blocs d'onze pisos?

La proposta inicial de construir dos blocs d'onze pisos d'alçada va generar polèmica

El govern municipal de Sant Cugat va anunciar el 9 d’abril el projecte de Ragull Centre, un nou complex comercial i residencial que contemplava 118 habitatges, dels quals 72 serien de lloguer protegit. La proposta va generar molta polèmica, especialment per l’alçada plantejada: 11 pisos. També per la instal·lació d’una nova gran superfície comercial.

Davant del rebuig veïnal del barri de Sant Francesc, el govern es va obrir a parlar-ne i, des de llavors, s’han mantingut diverses reunions amb entitats i veïns. “S’han recollit tots els neguits que s’havien aixecat. Hem treballat amb els arquitectes un nou esquema i ara estem en la fase de fer el retorn a la ciutadania i confirmar que la proposta dona resposta a les demandes veïnals”, explica Francesc Duch, tinent d’alcaldia d’Urbanisme.

Més info: El Govern obre la porta a debatre sobre el projecte de Ragull Centre i defensa el conveni

El projecte va sorgir d'un conveni entre l'Ajuntament de Sant Cugat i Ferrer Internacional, S.L, propietari dels terrenys. 

Com serà Ragull Centre?

Així, el govern ha reformulat la proposta inicial davant les queixes veïnals. El nou projecte conserva la xifra de 118 habitatges: “Es manté el número de pisos previstos per la part pública i privada, que era l’element fonamental i imprescindible”. I és que pel govern, Ragull Centre era un avenç important per facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutat. El que sí que s’ha modificat és la forma volumètrica.

Dit d’altra manera, ja no seran dos blocs d’onze pisos: “Era una cosa positiva però no imprescindible, no era l’essència del projecte”. Tot i no voler avançar com serà exactament el disseny, finalment Ragull Centre deixa enrere l’alçada d’onze pisos. Ara caldrà veure com queda la configuració final. 

El projecte

La proposta del Ragull Centre destacava per voler compatibilitzar diferents usos residencials, comercials i d'equipaments comunitaris. Està ubicat en una parcel·la de més de 10.000 metres quadrats, a l'extrem del barri de Sant Francesc. La voluntat és aixecar 118 llars (72 seran de lloguer protegit i la resta pel mercat lliure).

A més, es volien fer 3.500 metres quadrats de zona comercial, amb un supermercat; i un espai de 2.500 metres quadrats per equipaments públics. Ara caldrà veure com es concreta tot plegat en la nova proposta que es presentarà als veïns.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem