Roca Salvatella participarà del disseny de la ciutat intel·ligent de Sant Cugat

L'Ajuntament contracta els serveis de la consultora Roca Salvatella per definir les estratègies relacionades amb l'smart city

L'Ajuntament vol definir el nou full de ruta i les noves estratègies del que ha de ser la ciutat intel·ligent de Sant Cugat els propers 5-7 anys. Per a fer-ho, ha contractat els serveis de la consultora Roca Salvatella per a la "definició de l'estratègia smart per Sant Cugat i la construcció del relat comunicatiu".

Roca Salvatella, amb seu a Sant Cugat, és una de les empreses líders en l'àmbit digital i tecnològic. Entre els seus clients, destaquen La Caixa, Banc Sabadell, Mediaset, Antena 3, TV3, Caprabo o Audi, entre molts altres. La suma del contracte és de 21.719 euros, ja previstos en el Pressupost municipal del 2015.

Aposta pionera

Va ser cap a l'any 2010 quan l'Ajuntament de Sant Cugat va començar a parlar en convertir-se en una ciutat intel·ligent i es va unir amb Abertis i Indra per fer-ho realitat. L'objectiu de les ciutats intel·ligents és fer més eficient la gestió dels serveis del municipi a partir de la implantació de les noves tecnologies, generant d'aquesta manera un estalvi energètic i econòmic. Des de llavors, municipis d'arreu del món s'han anat sumant a l'aposta tecnològica en favor de la sostenibilitat i la reducció del consum de tot tipus.

El 2011, es va impulsar el primer carrer intel·ligent de Catalunya, al carrer de Cèsar Martinell. Es volia posar en pràctica totes les tecnologies 'smart' i provar-ne la seva utilitat. Algunes no van sortir bé (el sensor de places d'aparcament) , altres van tirar endavant i s'han extès a altres parts del municipi (fanals, reg intel·ligent o pasos de vianants intel·ligents).

Amb tot, des de l'aposta per la ciutat intel·ligent s'ha reduït la factura energètica de Sant Cugat en un 30% aproximadament. A tall d'exemple, el consum de kw/h es va reduir en un 35% del 2011 (9.302.696 kw/h) al 2014 (6.074.928 kw/h).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem