Sant Cugat pagarà 1,1 milions d'euros per una parcel·la per fer un parc a l'Eixample

L'Ajuntament crearà una petita zona verda a la zona de l'Eixample i preservarà una alzina catalogada

L'Ajuntament de Sant Cugat pagarà 1,1 milions d'euros per l'expropiació d'una parcel·la al carrer de Pahissa amb l'objectiu de fer un parc en aquesta zona de l'Eixample. Es tracta d'una finca privada de 827 metres quadrats ubicada al número 14 del carrer i que conté una alzina protegida i que es vol preservar. "Transformarem una zona edificable, que en el seu moment es va detectar que hi havia un nombre important d’arbres, alguns protegits i altres no. Hi havia un interès natural a preservar", va justificar Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà.

Els inicis dels tràmits urbanístics per dur a terme l'operació van tirar endavant amb els vots a favor del govern d'ERC, PSC i CUP i Junts per Sant Cugat, mentre que Ciutadans va votar-hi en contra. Així, la modificació urbanística s'ha aprovat inicialment i ara s'obre un període d'al·legacions. 

La voluntat és preservar els arbres de la parcel·la i obrir un petit parc obert a la ciutadania. Els propietaris, que tenien drets d'urbanització, es veuran compensats amb els 1,1 milions d'euros.

Operació de l'anterior govern

Els tràmits per adquirir aquesta parcel·la van començar sota el comandament de l'anterior govern del PDeCAT. En aquell moment, part de l'oposició, entre ells ERC, PSC i CUP, actualment al govern, van posar en dubte el moviment i van qüestionar el milió d'euros que es pagaria. A més, no veien necessària la creació d'una nova zona verda a l'Eixample.

Més info: Crítiques per l'expropiació per 1,1 milions d'euros d'una finca per preservar una alzina

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem