Tot a punt per a l'inici de les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

El projecte, que convertirà en zona de vianants el tram entre el passeig de Torreblanca i el carrer de Borrell, preveu iniciar durant el mes de gener i acabar l'agost del 2023

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat als veïns del barri del Centre Est la 2a fase del projecte de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, que compren entre el passeig de Torreblanca i el carrer de Borrell, el dimarts 29 de novembre a la Casa de Cultura. La previsió de les obres es iniciar durant el pròxim mes de gener i acabar durant l'agost del 2023 i compta amb un pressupost d'adjudicació d'1.428.548,55 euros, amb IVA inclós.

Amb això, aquestes obres de vianantització de la 2a fase busquen reconvertir l'avinguda de Cerdanyola en una zona de vianants de plataforma única per així donar continuïtat a l'eix comercial i potenciar el comerç local. És per això, que es pretén reduir i restringir el trànsit amb sistemes d'informació i control semafòric amb càmeres amb accessos per vianants, comerciants i autoritzats.

Les obres, que comptaran amb una superfície de 3.790 m2, implicaran una renovació de les infraestructures de l'avinguda, amb una nova pavimentació, mobiliari urbà, arbrat (mantenint això sí, els xiprers), enllumenat, infraestructura de clavegueram (separant les aigües residuals de les pluvials), amb una millora de serveis de telefonia i electricitat. Els contenidors soterrats també se substituiran i la idea és reforçar amb més contenidors en el passeig de Torreblanca i en el carrer de Borrell.

Aquesta vianantització, i les seves obres, provocarà canvis en la mobilitat, tot i que es garantirà l'accés a l'aparcament dels veïns als pàrquings i l'accés logístic dels comerços de la zona. D'altra banda, es traslladaran les places de mobilitat reduïda genèrica i s'efectuaran zones d'estacionaments per efectuar la càrrega i descàrrega. Pel que fa al transport públic, les línies d'autobús urbà L1, L7 i L8 es veuran afectades, i és que se suprimirà la parada existent en la cantonada entre l'avinguda de Cerdanyola i el passeig de Torreblanca.

D'aquesta manera, la idea és "convertir l'avinguda de Cerdanyola en un eix vertebrador i integrador", com ha especificat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat). Amb tot, es crearà una comissió mixta (entre veïns i comerciants) per poder fer un seguiment de les obres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem