Tot a punt per a vianantitzar l'avinguda de Josep Anselm Clavé

La previsió és que el carrer estigui acabat a l'estiu de 2023

Les obres de vianantització de l'avinguda de Josep Anselm Clavé començaran el 2 de novembre i la previsió és que durin nou mesos. L'actuació té un pressupost de 880.000 euros i inclou la renovació de l'arbrat, l'enllumenat, els serveis i el mobiliari urbà.

Han presentat el projecte l'alcaldessa, Mireia Ingla, el tinent d'alcaldia de Serveis Urbans i Mobilitat i president del Consell de barri del Nucli Antic, Pere Soler, i el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch. Ho han fet a la mateixa Unió Santcugatenca, que ocupa gran tram del carrer, dijous 27 d'octubre a les 19 h.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa CiC3 i es dividiran en dues fases: els primers 3-4 mesos s'actuarà en el tram entre els carrers de Torrent de la Bomba i Cristòfol Colom. L'Ajuntament assegura que es garantirà l'accés als guals del veïnat tot i que puntualment es pugui tallar el carrer en hores puntuals que s'avisaran amb antelació. Després, els últims mesos les obres s'ampliaran cap a dalt fins a l'avinguda de Rius i Taulet.

"El barri guanyarà un espai de socialització, un nou punt central", ha celebrat Soler. "És l'entorn que es mereix l'equipament de la Unió Santcugatenca rehabilitada", ha coincidit Ingla. "Afavorim l'espai públic per les persones, l'aire net i la mobilitat sostenible", ha conclòs Duch.

Canvis de direcció

Durant la primera fase d'obres (des del 4t trimestre de 2022 fins al 2n trimestre de 2023), el carrer de Torrent de la Bomba canviarà de sentit. A la segona fase (durant el 2n trimestre de 2023), Torrent de la Bomba continuarà amb el canvi de sentit i el carrer de Cristòfor Colom serà de doble sentit. 

Un cop acabades les obres, la proposta és que Cristòfor Colom torni a la seva direcció habitual i Torrent de la Bomba quedi permanentment amb el canvi de direcció cap a l'avinguda de Lluís Companys. Durant la presentació, però, alguns veïns i comerciants han mostrat la seva incomoditat amb aquest canvi de sentit permanent, que poden generar més trànsit a Torrent de la Bomba o afectacions amb el negoci del pàrquing que es troba entre aquest carrer i el de Cristòfor Colom. Els membres del govern i l'arquitecte encarregat del projecte han assegurat que encara hi ha sobre la taula altres propostes i que es tindrà en compte aquest prec.

Pel que fa a l'avinguda de Josep Anselm Clavé, només hi podran accedir els vehicles acreditats i la direcció serà la mateixa que fins ara, en direcció a l'avinguda de Rius i Taulet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem