Una sentència anul·la el contracte de l'EMD amb el Complex Esportiu de Valldoreix

La modificació de l'equipament, afegint quatre pistes de pàdel, va ser la causa principal de la impugnació del nou acord

La justícia ha donat la raó a l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix amb el contenciós que impugnava la renovació de l'acord entre l'EMD de Valldoreix i Eventing Sports Cinc, empresa concessionària que gestiona el Complex Esportiu de Valldoreix, després que es construissin les quatre pistes de pàdel del complex.

Després de quatre anys, una sentència emesa al Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona dóna la raó a l'associació, la qual impugnava la modificació del contracte establert en el ple de Valldoreix del 19 de juliol del 2012, que "modificava de manera substancial el conveni que hi havia amb la concessió del complex esportiu", tal com assenyala Pau Alonso, membre de l'associació de veïns. 

Segons Alonso, la modificació de l'equipament, construint quatre pistes de pàdel a l'antiga pista verda del complex "era una modificació tan substancial que no era una renovació del contracte amb petites modificacions del conveni existent. Per això mateix, creiem que el que calia haver fet era tornar a fer un concurs de la gestió de l'equipament". En aquest aspecte, el membre de l'associació ha afegit que, amb aquest canvi d'ús, "prevalia l'interès privat sobre el públic".

Precisament, tal com dicta la sentència "segons la normativa exposada qualsevol modificació d'un contracte ha de respondre a la necessitat per l'interès públic" i en aquest cas, "la utilitat pública resulta, si més no, dubtosa, al marge de no haver estat degudament justificada". 

Per la seva banda, i segons l'associació de veïns, l'EMD ja va avançar en l'últim ple que apel·laria la sentència que anul·la l'actual acord amb Eventing Sports. En aquest sentit, Alonso ha remarcat que l'associació de veïns "continuarà amb la sentència oposant-se al recurs". A més, afegeix que "si l'acord és nul de ple dret, s'ha de modificar i, per tant, s'ha de tornar a fer el concurs de la concessió". 

Imatge de part de la sentència que dóna la raó a l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix

Més informació
 
Comentaris

Destaquem