Valldoreix celebra la retirada de les torres d'alta tensió

Valldoreix ha celebrat aquest diumenge 22 al migidia, la retirada de les 12 torres d'alta tensió que ha tingut el territori durant més de 100 anys

La festa de la llum s'ha celebrat aquest diumenge 22 al migdia al Casalet de Valldoreix. El soterrament de les línies d'alta tensió i la retirada de les 12 torres que hi ha hagut al territori valldoreixenc ha estat un projecte llarg i costós, però que finalment s'ha aconseguit, tal com ha remarcat Josep Ramon Esteve, director distribuïdor d'Endesa a Catalunya. Esteve ha senyalat la il·lusió que sent pels valldoreixencs, que hagin aconseguit tancar un projecte que es va iniciar el 2006 amb un acord signat per l'EMD, l'Ajuntament de Sant Cugat, Endesa i la Generalitat.


La festa de la llum ha tingut lloc al Casalet de Valldoreix. FOTO: Lali Puig

A part de les 12 torres que s'han retirat, s'han soterrat un total de 48 quilòmetres de cable, un projecte que ha tingut un cost final de 4 milions d'euros.

Per tal de demostrar el que han representat aquests més de 100 anys de torres d'alta tensió a Valldoreix, al mateix casalet hi ha una exposició que recull fotografies, tant de veïns com de l'arxiu de l'EMD. El president de l'EMD, Josep Puig, s'ha mostrat molt satisfet del canvi que ha patit Valldoreix, no només visualment, sinó pel benestar dels habitants del territori, que no estaran exposats al perill que comporten aquestes torres. A més Puig, ha afegit, que ara Valldoreix podrà desenvolupar un projecte de ciutat, aprofitant l'espai, buit de torres, per col·locar els serveis que Valldoreix necessita.


A l'exposició hi ha tant imatges com altres elements elèctrics. FOTO:  Lali Puig

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha volgut recordar i agraïr l'esforç que han fet totes aquelles persones que han estat al capdavant de l'EMD per aconseguir que la retirada de les torres fos una realitat.


Descoberta de la placa commemorativa. FOTO: Lali Puig

En acabar l'acte, s'ha destapat una placa commemorativa, al costat del Casalet, a la rambla Jacint Verdaguer, que recordarà els 101 anys de torres d'alta tensió a Valldoreix

 
Comentaris

Destaquem