Valldoreix s’estalviarà 4,5 km del vial d’Enllaç

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix coincideixen en que aquesta és una via no necessària

Josep Puig (dreta) i Pere Casajoana a l'EMD de Valldoreix FOTO: JR Armadàs Josep Puig (dreta) i Pere Casajoana a l'EMD de Valldoreix FOTO: JR Armadàs
L’Ajuntament de Sant Cugat i l’EMD de Valldoreix han anunciat conjuntament que treballaran junts per desprogramar el vial d’Enllaç. Aquesta carretera planificada pel PGM de 1976 pretenia unir l’autopista E-9 amb l’AP-7 travessant Valldoreix.

La via era un afluent del vial de Cornisa que havia d’unir Cerdanyola amb Molins de Rei passant pel mig de Collserola incloent la zona de Torre Negra. Fa un mes els alcaldes d’aquestes tres ciutats van acordar treballar plegats per aconseguir que aquesta carretera mai s’arribi a fer. Ara Sant Cugat comença els tràmits per abandonar del tot la idea del vial d’Enllaç que amb 4'5 quilòmetres de llarg partiria Valldoreix en dos. Els tràmits legals i burocràtics s’allargaran fins ben entrat l’any 2012.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha destacat que la desprogramació del vial d'Enllaç, a banda d'un compromís de campanya, "comportaria un cost ambiental molt elevat ja que passaria per sobre la riera de Nonell". En la mateixa línia el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Cugat, Pere Casajoana, va recordar que "aquesta jo na és una infraestructura necessària avui en dia i desprogramant-la guanyem espais que podem aprofitar per fer parc i espais urbans enlloc de carreteres".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem