Virgínia Martínez: "La música ho és tot. La veig i la sento per tot arreu"

La cantant santcugatenca és la segona protagonista de la sèrie de Retrats santcugatencs

Apassionada i somiadora, en el bon sentit de la paraula. Virgínia Martínez ha estat la veu de la Porta dels Somnis, grup que es va donar a conèixer l’any 2004, amb el seu primer disc, i que s'ha dissolt aquest 2014. Com a artista, els primers passos els va fer força temps enrere. Primer, en un taller de teatre de la Sílvia Servan: “Necessitava que algú em donés confiança, per donar valor a allò que sentia. A partir d’aquí, una cosa va portar a una altra”. Va ser actriu a Blues en la nit, el seu primer musical. Més tard, va conèixer el Jaume i l’Oriol Saltor, els seus dos companys a la Porta dels Somnis: “Els vaig conèixer a través d’un anunci al TOT Sant Cugat. Estaven buscant una cantant i em van fer una prova. Es van quedar amb mi”.

Li pregunto per la música. “La música ho és tot. No sé entendre la vida sense música. La veig i la sento per tot arreu. És una necessitat expressiva”. Actualment està de gira amb el musical Germans de Sang, una obra que podrem veure al Teatre Auditori el pròxim 18 d'octubre al Teatre Auditori.

Confessa que és una mica caòtica i que li fa falta percepció del temps: “Estructuro la setmana a partir de les classes que faig. Mai un dia és igual que un altre”. També escriu lletres per a les seves cançons: “Escric molt. Primer busco l’essència, la lletra en si és la punta de l’iceberg de tota una història que hi ha darrere”. De Sant Cugat, assegura, “m’agrada Coll Favà, però també caminar pels carrers del centre que encara conserven aquell caliu de poble”.

 
Comentaris

Destaquem