Adjudicades les obres per construir un amfiteatre als Jardins del Vallès

Les obres tenen un pressupost de 338.000 euros i una durada estimada d'entre quatre i cinc mesos

L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat les obres de reforma dels Jardins del Vallès, ubicats a l'inici de l'avinguda de Cerdanyola, i que contemplen la construcció d'un amfiteatre amb escenari. El pressupost és de 338.000 euros i els treballs aniran a càrrec de l'empresa HPSA Construcción y servicios medioambientales. La durada prevista de les obres és d'entre quatre i cinc mesos.

La construcció d'un amfiteatre sorgeix dels pressupostos participatius del 2016-2017, tot i que en els últims mesos veïns i veïnes del barri del Monestir-Sant Francesc han mostrat el seu recel al projecte. Malgrat tot, l'Ajuntament de Sant Cugat va mostrar la seva voluntat en tirar-lo endavant.

El parc té una superfície total de més de 7.000 metres quadrats i, segons el Consistori, "està força deteriorat pel pas del temps, els murs vistos són constantment grafitejats i sovint s’hi produeixen actes incívics". Actualment, el principal ús del parc és de zona d’esbarjo, amb àrees de jocs infantils i zones enjardinades.

L'amfiteatre, amb escenari i graderia

Així, l’objectiu del projecte és l’arranjament i la millora dels Jardins del Vallès, millorant  el  seu  aspecte  i  funcionalitat,  i  la  construcció  d’un  amfiteatre amb un escenari i una graderia que tindrà capacitat per 100 persones. Inicialment la capacitat era superior, però es va arribar a un consens amb els veïns per reduir-la i minimitzar així l'impacte. Justament, l'Ajuntament destaca que això farà guanyar un equipament municipal als veïns i veïnes del barri, generant més vida i una nova zon d'activitat. El recinte serà tancat per evitar actes incívics.

La  nova  urbanització  del  parc  farà  augmentar  el  seu  ús  i  el  flux  de persones,  fet  que  foragitarà  els  actes  d’incivisme i  vandalisme  que sovint s’hi produeixen. A més, s'implantarà un jardí de les olors amb plantes aromàtiques, així com altres elements de mobiliari urbà i jocs infantils per augmentar-ne el seu ús per part dels veïns.

 
Comentaris

Destaquem