L’Ajuntament crea el cicle 'Sant Cugat, ciutat de drets' per reflexionar sobre les lluites

'La Renda Bàsica Universa'l i 'Les potencialitats de les polítiques socials' són primeres xerrades d’un cicle que s’allargarà fins a la tardor

Amb l’objectiu de generar un espai de formació i reflexió sobre els drets socials, la inclusió i la lluita contra les desigualtats, l’Ajuntament ha organitzat el cicle de xerrades “Sant Cugat, ciutat de drets”.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat,destaca que es vol "reflexionar sobre aspectes clau dels drets socials i obrir un debat amb la ciutadania. Estem convençudes que de la participació i del coneixement compartit aconseguirem avançar plegades en la lluita contra les desigualtats i l’exclusió social, també present a Sant Cugat”.   

El cicle arrencarà amb dues xerrades als mesos de maig i juny i s’allargarà a la tardor. En aquests moments ja s’ha programat les dues primeres sessions:

  • Renda Bàsica Universal. 3 de maig, a les 18 h a la Sala Clavé de La Unió. A càrrec de Sergi Raventós, cap de l’oficina de la Generalitat del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal i doctor en sociologia per la UAB amb la tesi doctoral “Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d’una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental”. La xerrada abordarà la Renda Bàsica Universal (RBU) i la feina que es desenvolupa des d’aquesta oficina de la Generalitat. La RBU és una assignació monetària individual (per a la persona, no la llar o la família), universal (per a tots els ciutadans i ciutadanes o residents acreditats) i incondicional (independent de tota condició o requisit).
  • L’exclusió social, les desigualtats i les potencialitats de les polítiques socials. 21 de juny, a les 18:30 h a la Sala Clavé de La Unió. El ponent serà Albert Sales, sociòleg, politòleg i doctor en Criminologia. La xerrada versarà sobre el funcionament de les polítiques socials per lluitar contra les desigualtats i reflexionarà sobre els principals factors d'exclusió que afecten les persones ateses pels serveis socials dels municipis així com la seva capacitat d'intervenir-hi. També s’abordaran les polítiques que es poden dur a terme enmig d'una crisi permanent d'accés a l'habitatge i de l'extensió de la precarietat laboral.
Cartell de 'Sant Cugat Ciutat de Drets'

Cartell de 'Sant Cugat Ciutat de Drets'

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem