Anna Tamayo Ymbert

Barcelona, 1971. Estudia a IDEP Barcelona del 1988 al 1992; després s'especialitza en pintura a l'oli al taller del pintor Manuel Hurtado. Des del 1995 i fins a l'actualitat ha participat amb regularitat en diferents exposicions col·lectives i individuals a Barcelona, Madrid, Medina del Campo, París, Manchester, Tòquio ,Puigcerdà, Sitges, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Sabadell... 

Ha estat guardononada amb el primer premi de pintura en diverses edicions de concursos de pintura i la seva obra ha estat seleccionada múltiples vegades. Col·labora amb diferents interiorioristes, ha estat contractada la seva labor com a "amanuense" (el que transcriu un llibre a mà, amb tinta xinesa) al Llibre de les hores de Pilar Almagro amb dibuixos i pintures de Jaume Muxart; ha escrit i il·lustrat sis contes que personalitza i edita per encàrrec, col·labora regularment en articles d'opinió sobre exposicions al Diari de Rubí i al Totsantcugat.cat; treballa també impartint classes de pintura a l'oli al seu estudi de Rubí així com tallers de pintura a l'aire lliure.

L'obra d'Anna Tamayo Ymbert s'adscriu sens dubte a la modernitat en convergència amb les avantguardes històriques.L'obra actua de mitjançera entre l'artista i l'obsevador. És física, matèrica i, fins i tot, objectual, es pot tocar amb la vista, però a la vegada respira sensibilitat i poesia.

Federico Fernàndez Diaz, investigador de la UPC