El primer pas d’un llarg camí

"Fins a 18 països han vetat la producció del foie, menys Espanya"

El foie perd terreny als àpats Nadalencs, i és que els alcaldes d'Estrasburg, Grenoble i Lyon l'han retirat de les recepcions municipals, per atemptar al benestar animal.

França, país d'origen i líder en producció del foie, s'havia mantingut al marge de les accions empreses per nombrosos països per l'eliminació de la seva producció; de fet, només en resten cinc a la Unió Europea que la permeten, entre els quals es troba Espanya. En l'àmbit mundial, fins a divuit països l'han vetat.

El foie s'obté de l'alimentació forçosa dels ànecs: se'ls introdueix un tub a l'esòfag i se'ls força a empassar uns 2 kg de cereal al dia, l'equivalent a ingerir més de 10 kg de pasta al dia per un ésser humà. Molts animals no sobreviuen al procés, i els que ho fan arriben a la seva fi amb una malaltia hepàtica, infeccions, i un fetge tan inflat que els impedeix respirar.

Sembla una història de terror, però és ben real, és el relat d'una tortura.

La informació i el coneixement són clau per l'eliminació d'aquesta pràctica. Tot i ser desagradable conèixer els processos pels quals es produeixen els aliments d'origen animal, és necessari fer-ho, prendre consciència de la seva naturalesa i emprendre accions per disminuir-hi la nostra participació.

Una bona forma de començar pot ser atendre a aquestes notícies, informar-se'n i prendre partit. Gestos aparentment petits i mancats d'efecte, però carregats de significat, amb un gran impacte personal, ambiental i en favor del benestar animal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem