Cada estació de l’any té els seus avantatges i inconvenients climàtics. No tots els vegetals es poden conrear en aquesta època. Els més recomanats, perquè s’adapten a les condicions que vindran, són les cols, de tots tipus. Altres opcions per al conreu són les bledes, espinacs, bròcoli, remolatxa, raves, naps, porros, enciam, escarola i pastanagues. Els alls també es donen molt bé en aquesta època. A diferència de la resta, se sembren els grans amb puntes. En tots els casos resultarà vital que compreu llavors fresques i en bon estat i que disposeu d’uns planters.
Recomanacions:
- La pastanaga és bianual. Les llavors han de quedar a 1 cm de fondària i han d’estar separades a uns 2 cm. Es poden alternar amb raves, cebes, enciams, alls i pèsols.
- La tardor és ideal per conrear albergínies, però germinen entre els 27º C i els 32º C.
- Els planters de cogombres i pebrots han d’estar protegits de la intempèrie. Són conreables durant la temporada prèvia a l’hivern.
- Pel que fa al julivert, es pot conrear en qualsevol època.
- Si s’opta pels raves, el millor és conrear-los en forma de filera. En quatre dies ja es notaran els brots i cal estar atents per fer el trasllat. Entre cada planteta deixeu 5 cm.
- L’api es conrea entre febrer i març. Les llavors no han d’exposar-se a menys de 24º C. Al plantar-lo, la separació entre plantetes ha de ser d’uns 25 cm en els de tipus daurat i d’uns 40 cm en els verds. Es combinen amb porros, cogombres, cols, tomàquets, raves, espinacs, mongetes i enciams.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok