contingut promocionat
psc logo

 

 

El PSC, la força política que garanteix la ciutat del futur

Pere Soler, el candidat a l'alcaldia de Sant Cugat per al PSC, assegura que el partit garanteix equilibri entre canvi i estabilitat, creixement econòmic i protecció social, mobilitat i sostenibilitat

Els socialistes asseguren que ofereixen un projecte real per Sant Cugat. Un projecte constructiu, basat en la política útil i ajustat a les necessitats reals dels santcugatencs i santcugatenques. Un projecte que des del progressisme, el feminisme i l’ecologisme té l’objectiu de governar la ciutat amb honestedat i transparència, sense deixar ningú enrere.

banner psc santcugat

 

Què ha aportat el PSC a Sant Cugat?

Durant aquests quatre anys de mandat, la formació socialista considera que han aportat solvència, perspectiva, compromís i per sobre de tot treball al servei de la ciutat, valors que han permès, juntament amb la col·laboració amb els socis de govern, superar situacions excepcionals com la pandèmia de la COVID-19 o el temporal Filomena, i que ara els permeten fer front al repte de la crisi de la guerra d’Ucraïna.

No han estat anys fàcils, però diuen que estan orgullosos de la feina feta. Asseguren que han endreçat i potenciat la ciutat, incidint en tots els àmbits del govern municipal. Consideren que han impulsat l’ampliació de l’escut social, han apostat per millorar la sostenibilitat ambiental de la ciutat; implementant la zona de baixes emissions, l’anella verda, canviant la flota de vehicles municipals i estenent la xarxa pedalable.

Vistes de Sant Cugat des de l'ajuntament FOTO: Bernat Millet

Vistes de Sant Cugat des de l'ajuntament FOTO: Bernat Millet

 

També defensen que han estat directament responsables del manteniment dels carrers, equipaments municipals i centres d’educació primària, des de la regidoria de Serveis Urbans. Des de la regidoria d’educació, cultura i universitats els socialistes destaquen també l’aposta clara per l'FP, en harmonia amb la tendència del govern de Pedro Sánchez, ampliant l’oferta formativa del nou institut de Formació Professional de Sant Cugat, així com el treball sobre el nou Institut Escola Catalunya, com un model a seguir per donar resposta a les necessitats educatives dels futurs estudiants de secundària de la ciutat.

  Consulta el programa, ara!

De l’acció de la regidoria de comerç, ocupació, empresa i promoció econòmica la formació socialista remarca les polítiques actives d’ocupació, amb especial èmfasi en els col·lectius més vulnerables i, sobretot, el Pacte per l’Ocupació digna i de qualitat. A més, afegeixen que es podrien comentar totes les actuacions dutes a terme durant el mandat, però consideren que el principal objectiu és continuar treballant per la ciutat, per la seva gent, pel seu desenvolupament econòmic i social amb una mirada àmplia, innovadora i inclusiva.

candidatura psc santcugat

Candidatura del PSC Sant Cugat a les eleccions municipals 2023. FOTO: Cedida

  Consulta el programa, ara!

Les principals propostes del PSC per Sant Cugat

Segons la formació política PSC Sant Cugat, les seves propostes milloren el municipi en aquestes àrees:

  1. Seguretat i prevenció ciutadana.  Es comprometen a elaborar un nou Pacte de Ciutat per la prevenció i la seguretat a Sant Cugat, amb un pla de seguretat específic per a Les Planes, La Floresta, Mira-sol i Valldoreix, entre altres.
  2. Energia renovable i sostenibilitat. Treballaran per assolir l’autosuficiència energètica dels edificis i equipaments públics mitjançant la instal·lació de fonts d’energia renovables. A més, continuaran ampliant la xarxa per a bicicletes i la seva connexió amb els barris i Rubí. Milloraran el transport públic amb una nova proposta de xarxa d'autobusos, renovant la flota, marquesines i plataformes per garantir l'accessibilitat. També augmentaran la xarxa de punts de càrrega de vehicle elèctrics, implantant-los en punts estratègics com zones comercials o aparcaments públics.
  3. Infraestructura urbana i espais públics. També ampliaran la infraestructura verda i els espais d’ombra, especialment en escoles i parcs. Impulsaran un segon Pla d’Inversions d’asfalt i manteniment de voreres, mobiliari i senyalització. A més, milloraran el sistema de neteja viària i persistiran en la seva sostenibilitat. Tota la flota de vehicles de neteja urbana serà elèctrica, per garantir una ciutat més neta i saludable. I es comprometen a fer un pla de manteniment i obres de millora dels centres educatius i equipaments del Patronat d'Educació. Milloraran i ampliaran els espais d'ombra. A més, volen continuar ampliant l’oferta d’escola bressol a Sant Cugat amb un centre públic, així com millorar l’acompanyament a les famílies a través d’un centre de suport familiar. També  treballaran perquè l'hospital públic de referència Vicente Ferrer a Sant Cugat sigui una realitat i es posaran a disposició del departament de Salut de la Generalitat.
  4. Economia, empresa i comerç local. Impulsaran un nou Centre d'Emprenedoria i Innovació Social que comptarà amb un punt d'atenció i acompanyament integral per a l'empresa. A més, continuarem treballant per una ocupació digna i de qualitat i per una millora de les condicions laborals al municipi. Apostaran per la formació continuada per a la millora de l'ocupabilitat. També impulsaran un Pla d'acció del model comercial de Sant Cugat amb el consens i treball de la Taula de Comerç.
  5. Cultura i esport. Promouran un Pla de Xoc d'Inversió Cultural, amb l'objectiu d'ajudar a les despeses habituals dels centres i organitzacions culturals. A més, crearan un bo cultural per a totes les persones que facin 18 anys. També dotaran a Sant Cugat dels equipaments esportius necessaris per atendre la demanda d’infants, joves i adults de poder practicar les diferents disciplines esportives.
  6. Habitatge i polítiques d'habitatge. Impulsaran un Pacte de Ciutat per l’Habitatge, centrat fonamentalment en la construcció d’habitatge de protecció oficial en règim de lloguer.
  7. Millora del model de gestió municipal. Treballaran per la millora del model de gestió, per agilitzar la concessió de llicències urbanístiques, a banda d'aplicar la perspectiva de gènere a qualsevol política municipal mitjançant una mirada àmplia en tots els àmbits de l'administració pública a Sant Cugat. També transformaran l'organització interna de l'ajuntament per fer-lo més digital, més accessible, més àgil i més proper al conjunt de la ciutadania, empreses i usuaris. A més, impulsaran programes municipals per combatre la soledat no desitjada, apostant per la creació d’espais de convivència intergeneracional.

  Consulta el programa, ara!

 
Comentaris

Destaquem