El mango, alt contingut en fibra

Es tracta d’un fruita de pell llisa i de color variable: verdós, ataronjat o groguenc, amb un interior que pot recordar el d’un préssec

Destaca per l’alt contingut en vitamina C, i per això té propietats antioxidants i contribueix al bon funcionament del sistema immunitari. Un mango d’uns 200 grams cobreix les necessitats diàries de vitamina C en un adult. Altres vitamines, com l’A, són cobertes en un 30% i en un 20% les del grup B.

La fibra és un altre dels components importants del mango. La fibra ajuda a netejar el budell de substàncies nocives i contribueix a un bon manteniment dels budells i a la regularitat en el trànsit intestinal. A la vegada ajuda a regularitzar el colesterol i la glucèmia o sucre a la sang.

El mango també inclou entre els seus components el potassi, un mineral interessant per al bon funcionament de l’impuls nerviós i per mantenir en bona forma el sistema cardiovascular. El contingut d’hidrats de carboni és del voltant del 12%; per la qual cosa no és una xifra gaire significativa. El fet que el mango conté aigua en un 83% dóna com a resultat que ens trobem davant d’una fruita diürètica, amb no gaires calories: 56 per 100 grams consumits.

 
Comentaris

Destaquem