Castells i arrossos, els grans atractius del diumenge de Festa Major

Més d'una seixantena d'activitats estan programades per aquest tercer dia de la festa grossa de la ciutat

La jornada de diumenge de Festa Major comença amb més activitats esportives, d'entre les quals destaquen algunes novetats com el Campionat d'Espanya de Horseball Sub-16 o la segona jornada del I Torneig de Vòlei Platja. També es faran altres activitats clàssiques com la Festa al Cel d’Aeromodelisme, 18a Pedalada de BTT, la Patinada Popular o l'Esport al Carrer.

Pel que fa a les activitats de cultura popular i tradicional, els protagonistes seran els Bastoners, els Castellers i l'Esbart. La plaça d'Octavià serà escenari, a les 11.30 hores, de la Matinada bastonera. I a partir de les 18 hores acollirà la XX Diada Castellera de Festa Major, amb els Castellers de Sants, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sant Cugat. A les 20.30 hores, el Cos de Dansa de l'Esbart Sant Cugat estrenarà a la plaça de l'Om 'Tants records'. La matinada de diumenge a dilluns també es farà el Seguici nocturn.

Altres activitats destacades del dia són l'Espai d'Arreu, amb jocs cooperatius i d'arreu del món i un taller de construcció de jocs; el Potaje andalús a la caseta del CPA; els Pop Up! Shows, escenari itinerant per a microconerts; la Batalla de galls; el StQBeer Festival; o el III Concurs de Graffitis i Art Mural Jaume Castañé i Campmany. A la nit, Havaneres, sardinada i rom cremat a la plaça Gabriel Ferrater i concerts

Arriba el 35è Concurs d'Arrossos

El concurs d'arrossos, un clàssic. FOTO: Lali Puig

Fins a 125 arrossos competiran per ser el millor de la Festa Major 2015. La plaça de Barcelona –i el carrer de Girona i la plaça Can Quitèria– acollirà, un any més, el tradicional Concurs d'Arrossos que enguany arriba a la seva 35a edició. 

El concurs, que organitzen els Amics dels Veterans i la Regalèssia, se celebra a les 13 hores. Abans, de 10 a 11 hores, es farà el lliurament de material. A les 16.00 hores arribarà el torn del Ball de l'arròs amb Miquel del Roig, després de la guerra de l'aigua, que se celebra espontàniament coincidint amb aquesta activitat.

Més música a la nit

L'oferta musical es concentra a partir de les 22 hores a diferents espais de la ciutat. Al Desplaça Jove (parc de Ramon Barnils), els protagonistes seran Fallen Leaves, Dröpools, Hora de joglar i Rumb al Bar. A l'Espai d'Arrel (plaça d'Octavià), Doctor Prats, Patates amb Peix i Zoo i Tempestes vénen del sud. I a la plaça de Pep Ventura, & The Honky Hotties i Lady Slag.

A la FM Alternativa els concerts són a càrrec de Ghost Trip, Zapato y Cordón, Lágrimas de Sangre i PDs Smarx City. I a la plaça de Magí Bartralot Asíkides, duet de música de la Mediterrània.

Tampoc faltarà la música a la plaça del jazz, amb Toni Vaquer Quartet i Guillem Arnedo Band featuring Celeste Alías&Jordi Rosy, als sopars a la fresca amb música en viu o a la caseta del CPA.

Els espais en el mapa

Passeu per sobre de cada espai en el mapa per saber la temàtica i la localització en concret. Font: Elaboració pròpia

La Festa Major al TOT Sant Cugat

Per seguir tota l'actualitat i la darrera hora de la Festa Major de Sant Cugat 2015 a través del web i els dispositius mòbils entreu a TOTFestaMajor.cat. En aquest portal web podreu trobar les notícies, les fotografies, els vídeos i les activitats relacionades amb la festa.

Un any més, quatre perfils d'instagram explicaran la seva Festa Major amb la segona edició de 'La meva Festa Major', una iniciativa conjunta entre @IgersSantcugat i el TOT Sant Cugat.

A més, el TOT Sant Cugat ha publicat el programa complet en format paper el divendres 19 de juny. El programa també el pots consultar a la web del TOT Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem