El Boc de Sant Cugat encén la nit santcugatenca

La primera bèstia de foc de Diables de Sant Cugat s’ha presentat aquest dissabte, 27 de juny, al correfoc de Festa Major

Ara ja sí. Després d’anys de sentir-ne a parlar, i d’un vint-i-cinquè aniversari carregat de foc i festa, els Diables de Sant Cugat han presentat aquest dissabte, 27 de juny, la seva bèstia de foc. La primera de la colla, que Sant Cugat ha pogut conèixer durant la celebració del correfoc de Festa Major.

Un any més, la nit de dissabte de Festa Major ha vibrat amb els Diables de Sant Cugat. Passades les deu de la nit, la foscor s’ha apoderat de la plaça d’Octavià, i els diables han agafat el poder de la festa.

Ho feien, primer, anunciant l’arribada de la bèstia de foc, i explicant-ne la llegenda que n’ha donat origen. Tot seguit, els Versots de Diables han tornat a posar de manifest aquells temes més punyents, amb to irònic i sarcàstic. El Pacte per la Nit s’ha emportat una bona part de les dedicatòria, així com el govern local, i la política nacional.

El finançament de les entitats de cultura popular, i les queixes dels veïns també han estat presents, sense oblidar alguna dedicatòria a aquells que van criticar, mitjançant l’article publicat al TOT Sant Cugat, el Correfoc dels 25 anys de la colla.

I el boc s’ha deixat veure

Nit de dissabte carregada de foc a Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Els Diables han invocat la bèstia de foc, que no ha trigat en aparèixer a la plaça, tot baixant pel Carrer Major. Després de recórrer el trajecte fins al centre de la plaça,entre centenars de santcugatencs expectants, i després d’una picada d’ullet a l’espera de la ciutat vers la bèstia i l’expectativa generada en mitjans de comunicació, la bèstia de foc ha cremat per primer cop al centre de la plaça d’Octavià.

Una cremada que ha desfermat l’entusiasme entre els Diables de Sant Cugat i el públic assistent a un dels dies més importants de la colla. El Boc de Sant Cugat ha estat també l’encarregat d’obrir el Correfoc de Festa Major.

Un correfoc que ha hagut d’endarrerir-se després que un xiprer s’encengués a causa dels petards de les bèsties de foc. Un incident que ràpidament ha estat solucionat per l’ADF Sant Cugat, que ha estat ovacionada pels participants del correfoc.

Un cop apagat l’incendi, el correfoc ha recorregut els carrers de Sant Cugat sense més incidències.

Segon dia de Festa Major

La plaça d'Octavià ha cremat una nit més. FOTO: Artur Ribera

La cultura popular ha estat una de les protagonistes del dissabte de Festa Major. Des de la trobada gegantera, passant per la trobada percussionista.

Tampoc hi han faltat activitats populars com l'Estovallada, o la baixada de carros.

No us perdeu les imatges del dia!

Segueix la Festa Major amb el TOT

Des de divendres 26 fins dilluns 29 de juny el TOT estarà present a totes les activitats de la Festa Major per oferir-vos cada detall del què passa a la ciutat durant els 4 dies.

Per això mateix, podeu seguir tota l'actualitat a través de les xarxes socials, el Twitter i el Facebook, així com tots els vídeos, fotografies i notícies del que donarà de si la Festa Major d'enguany, a través de la secció del TOT Festa Major.

A més, per segon any consecutiu, 4 santcugatencs ens mostraran la Festa Major a través de les seves fotografies que aniran penjant a la xarxa social d'Instagram.

La iniciativa 'La meva Festa Major', està organitzada pel perfil del TOT, @totsantcugat i el perfil @igerssantcugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem