“L'única llàgrima, de ràbia” en la Diada Castellera de Festa Major

Els Gausacs han carregat la Tripleta per Festa Major, però la caiguda de la Torre de 8 ha impedit una Diada històrica

La plaça d’Octavià ha tornat a estar l’escenari de la Diada Castellera de Festa Major aquest diumenge, 28 de juny. Una festa castellera amb un cert regust agredolç després de la caiguda de la Torre de 8 dels Castellers de Sant Cugat en la segona ronda.

L’objectiu de la colla local era assolir la Tripleta, és a dir, el 3 de 8, 2 de 8 amb folre, i 4 de 8. I s’hi ha quedat a un sol pas. En la segona ronda, un cop carregada la Torre de 8, aquesta s’ha desplomat just quan baixava l’enxaneta.

Torre de 8 carregada dels Gausacs. FOTO: Aida Sotelo

La colla, però, sí que ha descarregat el 4 de 8 i el 3 de 8, i la Diada Castellera de Festa Major, la vintena de la colla, ha ofert un espectacle a l’alçada amb el Monestir com a teló de fons.

La Torre de 8 s'ha desplomat al descarregar. FOTO: Aida Sotelo

Una actuació que els caps de colla, Biel Samsó i Àlex Castellarnau, han valorat com “un orgull com a colla”. Com ha destacat Samsó, “estem molt orgullosos de la colla. Hi ha el punt agredolç, perquè portes la Torre, que és un castellàs molt difícil... però és una fita molt gran carregar-la, i estem molt orgullosos de com ha reaccionat la colla”.

En aquest sentit, Castellarnau ha afegit que “l’actuació ens la prenem com un premi. A principi de temporada no ens podíem imaginar plantejar-nos al mes de juny fer un 3 de 8, 4 de 8, i 2 de 8 amb folre... era pràcticament impensable” I ha sentenciat: “és un orgull veure que la gent treballa i treballa molt”.

Per Biel Samsó, “ara la fita és descarregar aquest castell, i el més aviat possible”. És per això que ha volgut fer una crida a la colla i al poble de Sant Cugat a que “ens acompanyi, per poder-lo fer el més aviat possible”.

Pel que fa a la caiguda, Àlex Castellarnau ha destacat que ha estat “una caiguda neta” i que “una companya està a l’hospital, però per una qüestió protocolaria, i ens comenten que està bé”. Samsó ha sentenciat tot dient que “l’única llàgrima, de ràbia”.

Els Castellers de Sant Cugat també han carregat el 3 de 8. FOTO: Aida Sotelo

Al costat dels Gausacs, en la Diada Castellera del 2015, han actuat els Castellers de Sants i els Minyons de Terrassa. Dues colles que han portat castells de 9 a la ciutat. Els Borinots han descarregat el seu primer castell de 9 de la temporada, el 3 de 9 amb folre. La colla de Sants ha completat la seva actuació amb el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8.

El 4 de 9 dels Minyons. FOTO: Aida Sotelo

Pel que fa als Minyons de Terrassa han portat a Sant Cugat el 4 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

El 3 de 9 dels Borinots. FOTO: Aida Sotelo

La festa castellera ha finalitzat amb els pilars de comiat. Tres pilars de 5 dels Gausacs, 3 pilars de 5 dels Minyons, i el vano de cinc dels Borinots.

Segui la Festa Major amb el TOT

L'actuació ha finalitzat amb els Pilars de Comiat. FOTO: Aida Sotelo

Des de divendres 26 fins dilluns 29 de juny el TOT estarà present a totes les activitats de la Festa Major per oferir-vos cada detall del què passa a la ciutat durant els 4 dies.

Per això mateix, podeu seguir tota l'actualitat a través de les xarxes socials, el Twitter i el Facebook, així com tots els vídeos, fotografies i notícies del que donarà de si la Festa Major d'enguany, a través de la secció del TOT Festa Major.

A més, per segon any consecutiu, 4 santcugatencs ens mostraran la Festa Major a través de les seves fotografies que aniran penjant a la xarxa social d'Instagram.

La iniciativa 'La meva Festa Major', està organitzada pel perfil del TOT, @totsantcugat i el perfil @igerssantcugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem