Més de 250 activitats a la Festa Major amb la participació de 80 entitats

Se celebrarà entre el divendres 26 i el dilluns 29 de juny. La festa finalitzarà amb el castell de focs i el concert del grup local Sybarites

La Festa Major de Sant Cugat ja té perfilat el seu programa. Un programa que com cada any ofereix activitats per a tots els gustos i edats: concerts, sopars populars, activitats infantils i juvenils, tallers, espectacles, cultura, ball, esports, tradició, focs i un llarg etcètera. En total, 253 activitats, en les quals han participat en l'organització al voltant de 80 entitats i associacions. Un 80% del programa ha estat fet per les entitats.

El pregoner de la Festa Major, com ja va avançar el TOT Sant Cugat, serà Joan Pahisa, esportista que va participar en els Jocs Mundials per a persones de talla baixa el 2013 i que actualment ofereix xerrades de motivació i sensibilització a empreses, associacions, escoles i clubs. Mercè Conesa, encarregada d'escollir el pregoner, ha dit que "el Joan és un exemple de superació i optimisme".

Aquest dimarts, 9 de juny, s'ha presentat oficialment la festa, que enguany té un pressupost aproximat de 300.000 euros, un 10% més que la celebració del 2014. En la presentació del programa han intervingut Roger Casadellà, president de la junta gestora de la Festa Major; Anna Hernández, representant de la taula de programació de la Festa Major; Xavier Escura, regidor de Cultura en funcions; Joana Barbany, regidora de Comunicació en funcions; i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat.

Més espais

Hernández, Casadellà, Conesa, Escura i Barbany, a la presentació del programa. FOTO: Artur Ribera

La Festa Major es continua diversificant pel que fa als espais. Enguany, la Festa Major Alternativa canvia d'ubicació. D'aquesta manera, se celebrarà als Jardins de la Penya Regalèssia, deixant la plaça de Pep Ventura, on es faran activitats organitzades per La Cultural. En aquest espai hi haurà propostes culturals, menjars i activitats amb el món de la ceràmica com a fil conductor. D'aquesta manera, seran dos els espais autogestionats.

Pel que fa a l'Espai Infantil, que fins ara es feia als Jardins del Monestir, passarà a celebrar-se al Parc Central. El Parc Central es convertirà en el Food & Fun, i acollirà el Racó Infantil, la tarda de circ, el Food Trucks, el castell de focs i el fi de festa.

D'altra banda, es mantenen els espais ja consolidats de les passades edicions. Aquests són l’Espai d’Arrel, la DesPlaça Jove, la Plaça del Jazz, la Taverna, l’Espai d’Arreu, la caseta del CPA, la Fira d’Atraccions i l’Esport al Carrer.

I es continua apostant pels espais de nova creació, com el de la plaça de Gabriel Ferrater. Una plaça creada el 2014 amb skate, propostes familiars, música i gastronomia, tot plegat organitzat per No Tinc Taula. També repeteix la plaça del Rei com l'espai del StQbeer Festival, la fira de cervesa artesana que se celebrarà durant 2 dies.

Dues de les grans novetats

Diables de Sant Cugat descobriran la seva bèstia de foc. FOTO: Lali Puig

Diables de Sant Cugat, que durant aquest 2015 celebra el seu 25è aniversari, presentarà el dissabte 27 de juny, a les 22 hores, a la plaça d'Octavià, la seva bèstia de foc. Diables de Sant Cugat s'han inspirat en la llegenda del Pont de Can Vernet i el Boc de les Quatre Banyes: el Boc de Can Vernet. Quina serà la fisonomia de la bèstia serà un misteri fins al dissabte a la nit, però l'entitat ha explicat que tindrà una alçada de 4 metres i una amplada d'1,70 metres.

Una altra de les novetats d'enguany la proposa la Festa Major Alternativa, la Batalla de Penyes. Es tracta d'una gimcana adreçada a joves de la que hi pot participar tothom amb la colla de Festa Major.

Les activitats que repeteixen

Ja han començat els assajos del 'Paga-li, Joan'. FOTO: David Fernández

A més de les noves propostes, aquesta Festa Major no hi faltarà el Paga-li, Joan (ball que ja ha començat els assajos), els seguicis, l’Arrossada Popular, el Tast de Vins, la Botiga al Carrer, la Trobada Percussionista, la Baixada de Carros, els balls d’envelat i orquestres, el castell de focs, el cinema a la piscina o la festa al cel.

La música de la festa

Apostant per la diversitat, la música de la Festa Major serà variada, des de música balcànica, rumba, salsa, funk, reggae, rock, jazz, boogaloo, swing, folk, punk, o mestissatge, fins a versions, clàssics de tota la vida i un karaoke. Hi haurà 101 concerts, dels quals més de la meitat seran de grups locals.

A més, ja s'han conegut els grups que actuaran durant la Festa Major. A més dels que t'avançava el TOT, Ítaca Band i Zoo, passaran pels escenaris santcugatencs The Gramophone Allstars Big Band, Sra. Tomasa, Calima, La Troba Kung-Fú, la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Fundación Tony Manero, Doctor Prats o Sybarites. Sense oblidar Gran Casino, o, des de les Terres de l'Ebre, Miquel del Roig.

Comunicació digital

La Festa Major torna a apostar per la comunicació digital. D'aquesta manera, i després de l'estrena de l'aplicació de la festa durant la passada edició, enguany es presentarà una nova versió millorada i actualitzada d'aquesta, que estarà disponible per iOS i Android.

L'aplicació tindrà noves funcionalitats que permetran fer una agenda de la festa personalitzada al gust de cadascú. A més, la festa es podrà seguir a les xarxes Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta             #Fmsantcugat.

La Festa Major al TOT Sant Cugat

Per seguir tota l'actualitat i la darrera hora de la Festa Major de Sant Cugat 2015 a través del web i els dispositius mòbils entreu a TOTFestaMajor.cat. En aquest portal web podreu trobar les notícies, les fotografies, els vídeos i les activitats relacionades amb la festa.

Així, el TOT Sant Cugat publicarà el programa complet en format paper el divendres 19 de juny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem