El Monestir-Sant Francesc diu adeu a una Festa Major "molt emotiva"

La mostra d'entremesos de cultura popular i les sessions de cinema han tingut una gran acollida

El barri del Monestir-Sant Francesc ha viscut 3 dies de Festa Major, entre el divendres 1 d'octubre i el diumenge 3, amb més d'una desena d'activitats per a totes les edats. Així doncs, el barri ha pogut retrobar-se amb la seva gent, després de no poder celebrar la seva particular Festa Major l'any passat a causa la Covid-19.

Pregó de la Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc. FOTO: Nielo Ballart


El barri tenia ganes de poder tornar a omplir places i carrers, tal com ha assenyalat Rebeca Galan, portaveu de la Xarxa Monestir-Sant Francesc i directora de Gilgal Solidari: "Estem molt contents de poder haver tornat a celebrar la Festa Major i és que la ciutadania ha mostrat que tenia ganes de retrobaments".

Enguany el pregó va ser un homenatge a la gent gran, un pregó que per primera vegada es va celebrar en els Jardins del Vallès. "Va ser un pregó fantàstic i molt emotiu. A més, estem molt contents de poder comptar amb un nou emplaçament com els Jardins del Vallès, una de les demandes del barri" explicava Galan.

Més info: Un reconeixement a la gent gran en l'inici de la Festa Major del Monestir-Sant Francesc

A més del pregó, les sessions de cinema i la cultura popular van ser les grans protagonistes de la festivitat, i és que tant en les pel·lícules Canta! i Tomboy com en la mostra d'entremesos de cultura popular, quasi va haver-hi un ple d'aforament. D'altra banda, les activitats infantils i la música, a càrrec de l'Aula de So i d'Americanus, van ser altres dels plats forts de la Festa Major.

"Les activitats infantils van estar dinamitzades per un equip de monitors excel·lents i la música ha estat increïble. És un privilegi poder tenir una Festa Major com aquesta, després del complicat any que hem viscut" afegia la portaveu de la Xarxa Monestir-Sant Francesc. No obstant això, Rebeca Galan es mostrava nostàlgica amb "la llibertat i gresca que hi havia abans, i és que encara no hem superat la pandèmia".

Amb tot, des de l'organització es mostren molt satisfets de l'edició d'enguany de la Festa Major: "Estem molt contents i és que hem pogut fer barri. Venim d'un any molt dur i per a nosaltres és important poder estar aquí amb la gent del Monestir-Sant Francesc".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem