Un reconeixement a la gent gran en l'inici de la Festa Major del Monestir-Sant Francesc

L'Associació de Gent Gran de Sant Cugat i la Residència Sant Cugat han estat els encarregats de fer el pregó inicial

El barri del Monestir-Sant Francesc ha donat el tret de sortida a la seva particular Festa Major amb un pregó en reconeixement de la gent gran, el divendres 1 d'octubre als Jardins del Vallès, coincidint amb la Setmana de la Gent Gran. Amb això, el barri santcugatenc ha donat per iniciat tres dies de festa amb activitats per a tots els públics.

Pregó de la Festa Major del barri del Monestir-Sant Francesc. FOTO: Nielo Ballart


D'aquesta manera, Maribel Ayala i Maria Llunell, de l'Associació de Gent Gran de Sant Cugat, han volgut posar en relleu la dificultat que ha patit la gent gran durant la pandèmia: "Han sigut dies difícils, plens d'incertesa i soledat. Afrontem nous reptes davant de la pandèmia, que encara ens afecta, com pal·liar la solitud. Nosaltres, els nostres avis i àvies ens mereixem més que un homenatge, hem sigut i serem part de la nostra història, part de la saviesa i part del nostre barri".

A més, Alícia Puig, directora de la Residència Sant Cugat ha explicat la importància pel col·lectiu de sentir-se partícips en el teixit local: "Volem ser un referent al nostre entorn i crear lligams amb altres entitats per compartir experiències i aprenentatges, sentir-nos partícips de la vida del barri i de la seva gent. El nostre treball amb les entitats ens ha permès posar en relleu totes les habilitats, saviesa, coneixements i aprenentatges que les persones grans podem aportar-nos, sobretot l'intercanvi amb els joves de la nostra comunitat".

Puig, però, ha volgut posar l'accent en la Covid-19: "La maleïda pandèmia va fer que els nostres grans visquessin aïllats, amb por, emmalaltissin i alguns d'ells ens deixessin". És per això, que la directora de la Residència Sant Cugat ha fet un crit a la responsabilitat de la ciutadania: "Us demanem que feu cas de les recomanacions, feu els aïllaments o quarantenes i sobretot eviteu aglomeracions sense mascaretes. Cada cop que la població deixa de seguir les recomanacions per aturar la pandèmia de la Covid-19, les persones grans veuen minvada la seva llibertat".

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, en el pregó de la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc. FOTO: TOT Sant Cugat

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, en el pregó de la Festa Major del barri Monestir-Sant Francesc. FOTO: TOT Sant Cugat


D'altra banda, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha descrit el barri del Monestir-Sant Francesc com un barri plural i acollidor: "El barri del Monestir-Sant Francesc és un barri divers i plural, amb gent molt diferent i que resumeix com és la nostra ciutat. És un barri on i cap tothom i que dona possibilitats a tothom, un barri on les seves entitats col·laborant conjuntament. És per això que continuarem treballant perquè el barri segueixi cohesionat, viu, ja que té consciència de barri".

Finalment, un esclat aeri a càrrec dels Diables de Sant Cugat ha servit com a tret d'inici de la Festa Major i posteriorment, el Mag Stigman ha ofert un espectacle als presents, en el qual ha deixat bocabadat a infants i adults amb la seva màgia.

El Mag Stigman ha fet un espectacle de màgia en els presents durant el pregó. FOTO: TOT Sant Cugat

El Mag Stigman ha fet un espectacle de màgia en els presents durant el pregó. FOTO: TOT Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem