Els geganters de Sant Cugat

Una entitat que manté viva la tradició i la cultura catalana

Els geganters de Sant Cugat són el Joan i la Marieta. Al llarg de tot l'any fan una dotzena de visites a altres localitats del Principat, les quals són retornades per la Festa Major de la ciutat.

Els geganters i el 'Paga-li Joan'
En Joan i la Marieta van ser encarregats l'any 1987 al Mestre Geganter Manel Casserres i Boix de la ciutat de Solsona. Amb els dos gegants es transmet arreu del país el ball més tradicional de Sant Cugat, el Paga-li Joan, ja que els seus vestits van ser dissenyats en honor a aquest ball

En Joan
En Joan té una alçada de 4,32 metres i pesa prop de 70 kg. Tal i com descriu la cançó del Paga-li Joan, el gegant a la mà dreta sosté un ram de flors que ofereix a la Marieta. La mà esquerra d'en Joan reposa a les seves esquenes, fet inèdit en el món geganter, on la majoria de gegants porten les mans al davant.

La Marieta
La Marieta té una alçada de 4,20 metres i pesa prop de 65 kg. En Joan li ha regalat un vano que llueix a la mà dreta, i a la mà esquerra porta un mocador brodat. En el vano es poden veure dos santcugatencs ballant el Paga-li Joan, disseny que no correspon amb l'original, en el qual es podia apreciar una pintura de flors de color rosa.

Contacte de la Colla de geganters de Sant Cugat
c/ Castellví s/n (Casa de Cultura)
08173 - Sant Cugat del Vallès
Tel 93 589 13 82

 
Comentaris

Destaquem