Carrer de Valldoreix als anys 20

El carrer de Valloreix que a principis del segle XX va ser una de les vies menys transitades, s'ha convertit actualment en "una de les principals artèries de la ciutat"

En aquesta imatge podem veure com era la intersecció entre els carrers Valldoreix, Dr. Murillo i Villà als anys 1920. Tal com es pot apreciar, tot i la rellevància que li va conferir el fet de la recentment inaugurada estació dels Ferrocarrils Catalans, aquesta zona dels afores no gaudia la mateixa atenció que el centre del poble, i és per això que tenia aquest aspecte de deixadesa, amb carrers plens de fang, marges insalvables, males herbes, horts, molins i, a destacar, una font pública al mig de l’encreuament.

 

De totes maneres, cal dir que eren molt pocs els carrers arranjats al poble fins a la primera meitat del segle passat. Era recurrent entre els estiuejants provinents de la capital les queixes sobre el mal estat en què es trobaven tots els carrers, plens de pols a l’estiu i de fang a l’hivern, que els feia intransitables. L’ajuntament per atendre i satisfer les demandes ciutadanes obligà tots els propietaris a construir les voreres corresponents a la seva façana.

 

Els serveis públics eren deficitaris: clavegueram, il·luminació, canalització d’aigua, pavimentació de carrers, escombraries, neteja i qualsevol altre servei que considerem bàsic avui dia hagueren d’esperar millors temps, perquè l’ajuntament no disposava de prou ingressos i les subvencions eren escasses.

Per sort, encara resten dempeus dues de les cases cantoneres de la fotografia: una a Valldoreix-Villà i l’altra a Valldoreix-Dr. Murillo. Costa de creure que avui dia aquesta sigui una de les principals artèries de la nostra ciutat.

 
 
Comentaris

Destaquem