VÍDEO: 'Els colors del capvespre' tenyeixen els nous vitralls del Monestir de Sant Cugat

Els finestrals gòtics del Monestir compten amb uns vitralls de tons blaus i vermells, característics de l'art gòtic

El Monestir de Sant Cugat compta amb uns nous vitralls, i és que el conjunt patrimonial estrena 3 nous vitralls en els seus finestrals de la façana sud, el dilluns 26 de juliol. Així doncs, gràcies a l'obra d'Anna Santolaria, el Monestir presumeix de colors, en un acte que ha estat emmarcat en la Diada de Sant Cugat.

Els nous vitralls es basen en la tècnica clàssica, d'arrel gòtica, del vitrall de llosetes diaprades (peces romboidals de vidre bufat i emplomades). A més, segons l'emplaçament dels finestrals, la nova instal·lació comptarà amb uns vitralls incolors, juntament amb uns vitralls de tons blaus i vermells, característics de l'art gòtic.

Així ho explica l'artista Anna Santolaria: "Des del s. XIX que es fabriquen vitralls amb vidres de colors bufats i és aquesta la tècnica que hem fet servir, juntament amb plom, vidre de color i grisalla. A més, la idea del cel va centrar el meu projecte, ja que vaig voler mostrar els colors del capvespre en aquests vitralls".

"És un projecte que empeny la teva part més creativa, però la missió era que formessin part del Monestir", ha explicat Santolaria durant la presentació dels nous vitralls, una presentació la qual ha estat amenitzada per la música d'Ensemble del Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat.

Finalment, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha assenyalat la importància de tenir cura del passat per poder mirar cap al futur com a ciutat: "Quan vols mirar cap al futur, has de preservar, conservar i estimar allò que et vincula amb la nostra ciutat. El Monestir és testimoni de què és la nostra ciutat i per això, no podem oblidar el nostre passat".

 
 
Comentaris

Destaquem