Fa 60 anys de la gran nevada de Nadal a Sant Cugat

"A mitjanit la neu encara queia sense parar, coincidint amb la celebració de la Missa del Gall"

Aquell 1962 estava escrit que passaria a la història per ser l’any de la gran nevada a Sant Cugat. A mitjanit la neu encara queia sense parar, coincidint amb la celebració de la Missa del Gall. D’un bon principi la nevada a tothom li va fer gràcia, ja que es veia que agafaria i que ho faria amb molta rapidesa. La pregunta que la gent es feia era si cauria un pam o si en caurien dos. Ningú va pensar que en podrien ser quatre o cinc... Mentre a l’escola Santa Isabel aquella nit es feia com era habitual cada any la representació de l’obra els Pastorets de Folch i Torras. Obra de teatre que les nenes de l’escola van interpretar més pendents de la nevada que estava caient que no pas de la funció. La majoria eren alumnes que es quedaven a dormir a l’escola. Fet que van aprofitar per convertir les golfes en un espai de guerres de coixins. I més tard en una guerra de boles de neu. Moltes d’aquelles nenes avui són àvies, i expliquen als seus nets com van viure aquella nit tan poc corrent, més pròpia d’un conte de Nadal, que no pas d’una nit de Nadal a Sant Cugat.

L’endemà l’interès de la gent va passar als aparadors de la botiga de fotografies de cal Cabanas al carrer de Santa Maria. Ja que molts van ser els curiosos que no es van voler perdre la contemplació d’aquelles imatges sobre la nevada històrica. Pel meu gust, fotografies guanyadores del premi Pulitzer en categoria santcugatenca. Aquest cop la curiositat dels nombrosos badocs estava més que justificada.

Segueix Nadal amb el TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat fa un seguiment exhaustiu de l'actualitat santcugatenca. Podeu seguir l'actualitat de Nadal al canal especial del TOT, amb les millors fotografies dels actes, els vídeos i totes les activitats. A més, podeu seguir el TOT per les xarxes socials TwitterFacebookInstagram i per primer cop també explicarem Nadal a través de TikTok. Les etiquetes específiques del TOT per on ens podeu seguir el TOT és #TOTNadal i les genèriques #Nadalstc i #encenelnadal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem