Història i patrimoni de Sant Cugat: Mas Janer

'Actualment, la masia de Mas Janer dona nom a una zona que va néixer com d'estiueig, sobretot de barcelonins'

Fotografia datada en 1906 en la qual es pot veure el moment de l'ampliació del Mas Janer (al revers de la fotografia consta com Finca Elías, però no s'ha trobat documentació que ho acrediti) situada a la zona de Mira-sol. En ella podem veure als paletes realitzant l'aixecament d'una segona planta en la meitat dreta de l'antiga masia.

Aquesta finca limita amb el terme de Rubí i durant molts anys va albergar unes magnífiques piscines que van desaparèixer en 1976 per donar pas al traçat de l'autopista AP-7. Per sort, la masia es va salvar de la piqueta per molt poc, ja que va quedar ran d'un dels marges d'aquesta autopista.

L'edifici ha sofert molts canvis i afegits durant la seva història, sobretot des que es va convertir en restaurant. Avui dia, continua funcionant com a restaurant i de l'antiga extensió de la propietat, solament queda l'edifici, un jardí i una zona de pàrquing adjacent. Actualment, dona nom a una zona que va néixer com d'estiueig, sobretot de barcelonins, que aprofitaven els tres mesos de vacances escolars i els caps de setmana per passar-los allunyats de la ciutat. Molts d'ells atrets pel fet que als anys quaranta podien aconseguir solars a força de compilar cupons, que equivalien a un palm quadrat, a alguns establiments comercials de Barcelona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem