Mirant el futur

Cabrerizo parla en la seva Mirada en el temps els canvis soferts a Sant Cugat

L'altre dia, assegut a la terrassa d'un conegut restaurant a la plaça del Monestir, vaig adonar-me'n que el meu entorn estava canviant. Millor dit, havia canviat.

La fisonomia, la parla, la vestimenta de la gent que tenia més a prop no em deixava cap dubte. Parlo d'un grup de turistes que volien veure l'exposició dedicada a la Marilyn Monroe a la Fundació Cabanas. Tot va ser asseure'm i ells posar en marxa un aparell de música...El nyiga nyaga va durar una bona estona. No m'atreviria a dir quant, però vist des de la meva taula era evident que alguns conceptes socials havien canviat.

Només havia de mirar al meu entorn. La taula del costat, per exemple. On uns anys enrere era plaça dura i freda avui són terrasses amb taules i cadires plenes de famílies joves. Famílies carregades de canalla. Famílies plenes d'il·lusions i projectes de futur, sobretot si aconsegueixen superar la càrrega d'hipoteques. Un fet que els delatava, la pinta de ser nouvinguts. De l'última fornada. I això en va fer pensar. Si algun dia es tornés a repetir l'obra de teatre Històries de Sant Cugat, que algú els doni papers destacats, rellevants diria jo. A la fi no deixen de ser els nous santcugatencs, i també els últims d'arribar.

Mentrestant, la cua per assistir a la presentació de la Marilyn seguia creixent i jo badant. La canalla no va parar de donar-me la tabarra, aquest cop amb la pilota... A la taula del davant es comportaven més relaxats, més tranquil, més de tot. Portaven una mascota que no va parar de llepar-me la punta dels dits dels meus peus... els més petits se'n reien. I per com reien aquelles llepades era evident que els hi feien gràcia. A mi pessigolles.

Sobretot en veure tants passavolants que no paraven de donar voltes a la taula de forma discreta. Vaig pensar que eren carteristes, que com Barcelona ja no els hi resultava atractiva es deixaven caure pel poble més ric del país, però no. No era per la cartera. Era per la cadira i la taula que se les estaven rifant per prendre posició a la plaça del Monestir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem