Valldoreix demana que la Masia del Monmany sigui Bé Cultural d'Interès Local i Nacional

El municipi convocarà en el termini màxim d'un mes la Taula de seguiment interna de Valldoreix sobre el Monmany

L'EMD de Valldoreix demana a l'Ajuntament de Sant Cugat que la Masia de Can Monmany esdevingui Bé cultural d'Interès Local (BECIL) i Bé Cultural d'Interès Nacional (BECIN), amb l'objectiu de preservar el patrimoni històric i arquitectònic que representa la masia.

Tot plegat, després que la Junta de Veïns de l'EMD hagi aprovat una moció, presentada pel PSC i Junts per Valldoreix, que també contempla convocar en el termini màxim d'un mes la Taula de seguiment interna de Valldoreix sobre el Monmany, o que l'EMD nomeni un tècnic responsable de coordinar la gestió i la informació del Monmany, i la representació tècnica de Valldoreix a l'Òrgan de Gestió del Monmany amb Sant Cugat.

Unanimitat

En aquest sentit, la intenció de l'ens és engegar una diagnosi sobre l'estat de conservació del Monmany i elaborar un pla de xoc per mantenir i conservar la integritat del conjunt arquitectònic. "La masia del Monmany és una de les més grans de Catalunya i en millor estat", ha iniciat la vocal del PSC, Susanna Casta, qui ha recordat que l'edifici data de l'edat mitjana, però va viure una gran remodelació durant el segle XIX.

En la mateixa línia, el vocal d'ERC, Jaume Santmartí, ha destacat que "cal tenir un patrimoni valuós que sigui orgull del municipi", i ha apuntat que és important que "es reuneixi l'òrgan de gestió del Monmany". La vocal de Govern, Elena Degollada ha explicat que "el Monmany és una joia de Valldoreix", però ha reconegut que es necessiten molts diners per "posar-la a to".

La moció s'ha aprovat per unanimitat, amb els vots favorables de tots els grups.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem