Zona esportiva municipal als anys 70

Ricard Mestre recorda antics moments de Sant Cugat amb 'Descobrim Memòria'

Els terrenys de l'antiga masia de Can Ganxet de la Riera, conegut popularment pel camp del Tio Malo, es van cedir als anys seixanta al municipi amb la condició que es destinessin a instal·lacions esportives, i es van edificar un camp de futbol, una piscina i una pista poliesportiva.

El camp de futbol inaugurat el 1969 va ser la seu del primer equip de futbol del Sant Cugat fins al trasllat a l'actual a la zona esportiva Jaume Tubau. En ell, entre altres activitats, es va celebrar durant molts anys el tradicional castell de focs artificials de la Festa Major, a la qual assistim gairebé tot el poble ocupant les seves graderies i rodalia. En aquell moment, les mesures de seguretat no eren tan estrictes com ara i la gent es col·locava tan a prop dels focs, que mentre en gaudies, havies de vigilar contínuament que no caigués cap resta a sobre.

A la pista poliesportiva, va tenir la desgràcia de morir durant un partit d'handbol el 1977, el jugador de l'antic Handbol Sant Cugat, Juan Antonio Méndez, i a la seva memòria es va acordar posar el seu nom a la pista, amb una placa commemorativa. També hi havia un bar al passeig al costat de la porta d'entrada al camp de futbol, que si no recordo malament, es deia Bar Andrés, i més tard es va construir un altre adossat a la pista poliesportiva, amb el nom Bar Poliesportiu. A la fotografia, encara es pot veure la masia de Can Ganxet de la Riera, poc abans de ser enderrocada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem