El santcugatenc Marc Carreté estrena la pel·lícula 'Lagunas, la guarida del diablo'

Juntament amb dos altres santcugatencs, el film de terror ha viatjat ja per diversos festivals

El santcugatenc Marc Carreté estrena la seva tercera pel·lícula de terror: Lagunas, la guardia del diablo. Ell n'és director i guionista, i. ho fa acompanyat de dos altres veïns de la ciutat: Laia Navarro, directora d'art, i Jordi Dalmau, compositor i sonidista.

A la història, Josué (Joan Frank Charansonnet) viu en una casa aïllada al mig del camp. La seva vida gira al voltant de la botiga de queviures que va heretar del seu pare, i les cures d'un germà dement a qui ha de mantenir tancat amb clau. La beguda, la fe i la seva amistat amb Abigail (Patrícia Bargalló), una noia del carrer, són les úniques vàlvules d'escapament. Però les rutines i la vida de Josuè es veuen alterades violentament la nit que el germà aconsegueix escapar-se, i el seu camí es creua amb el d'Abigail. Josué intentarà encobrir les brutals malifetes del germà, però la perversa realitat dels fets posarà la seva existència cap per avall, obligant-lo a enfrontar-se a un destí macabre.

El film es va estrenar dijous 10 de novembre i ja abans havia passat per diversos festivals internacionals (Brasil, Eslovènia, Mèxic, EEUU, Romania i Puerto Rico) i nacionals, com el Terror Molins o el FANTBilbao. Ara, la pel·lícula, que combina també amb el thriller psicològic, està disponible a Amazon Prime, AMC+ i Planet Horror.

"Vaig repescar una idea del calaix", explica Carreté. "Abans que res soc un aficionat del terror i tenia aquesta idea d'un personatge solitari". A més, el director i guionista declara que la història els anava molt bé amb la localització que tenien pensada, una colònia tèxtil del Berguedà. És una coproducció catalana independent a través del segell Creatures of the Dark, Patchouli Films i Vivir Rodando

La resposta de la gent està sent "molt positiva", segons relata Carreté. "La gent gaudeix i la pateix. A totes les interpretacions dels actors hi ha molt bona feina, però és especialment molt bèstia la interpretació del protagonista, Joan Frank Charansonnet, que fins i tot es va aprimar per fer la pel·lícula fins arribar a menys de 60 kg". 

El film, a més, és candidata a millor pel·lícula de parla no catalana als XV Premis Gaudí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem