Inici del curs escolar

"Les escoles tornen a omplir-se i els nens i nenes es retroben amb els seus companys disposats a aprendre i socialitzar-se", explica Sagredo

El setembre es caracteritza pel final de les vacances i l'inici del curs escolar. Després de sis mesos les escoles tornen a omplir-se i els nens i nenes es retroben amb els seus companys disposats a aprendre i socialitzar-se de manera presencial. Les condicions en què ho fan no són les habituals, hi ha una feinada al darrere d'aquest curs escolar. Noves normatives, protocols i mesures intenten garantir una educació a la qual tothom hi té dret. Crec que tant els més joves de la ciutat com els seus pares estan agraïts i es senten afortunats de poder anar-hi, ja n'hi ha hagut prou de vacances aquest 2020.

 

La incertesa i la por ha estat present a totes les cases però finalment ho han aconseguit. Alea iacta est. Les opinions son ben diverses, hi ha qui ho ha vist com un perill i ha imaginat contagis massius a les aules, creient que els nens no estan capacitats per ser conscients i responsables. Observant el comportament i parlant amb alguns infants em diuen que portar la mascareta tantes hores va ser dur els primers dies però que t'hi acostumes. Als carrers molt transitats com el carrer Santa Maria la majoria dels infants duen la mascareta ben posada, sembla que prenen les mesures de seguretat i les entenen. Crec que mereixien l'oportunitat de tornar a la seva normalitat i estan obeint i practicant les normes amb una actitud conformista.

Crec que la obertura dels centres ha estat una decisió prou encertada i que podem reflexionar i aprendre dels més petits de la societat, que deixant la por a un costat i amb una mica d'esforç, han tornat a l'escola amb més ganes que mai.

 
Comentaris

Destaquem