L’alfàbrega

L’alfàbrega (Ocimum basilicum) és una planta aromàtica d’origen persa, que es pot trobar normalment en els centres de jardineria i grans superfícies com a planta en test des del mes de maig fins al setembre

Es comporta com una planta anual, abastant mides entre els 25 i 50 cm d’alçada segons la varietat.
Les seves fulles són amples, verdes i molt aromàtiques. L’alfàbrega és utilitzada com a condiment aromàtic a la cuina, és de les més preuades, sobretot per amanir plats de pasta, amanides, tomàquet i altres plats italians amb la popular salsa pesto. És utilitzada preferentment fresca, ja que sinó perd part del seu aroma, per això és tan popular tenir una planta d’alfàbrega en un test o al jardí per tallar directament les seves fulles.

L’alfàbrega és molt fàcil de conrear mitjançant llavors en un test o en la terra del jardí. Necessita una terra fresca, lleugera i ben drenada, i l’aplicació d’un adob universal. Si la voleu assecar, convé fer-ho en branquillons poc abans de florir quan té la seva major concentració d’olis aromàtics, a l’ombra amb les fulles cap a baix. Una vegada seca, se la pot moldre i guardar en recipients ben tapats.

 
Comentaris

Destaquem