L'Associació de Comerciants del Centre Històric reapareix per defensar el comerç local

Després de 16 anys d'inactivitat, l'associació torna per aplegar comerciants, veïnat i administració en la revitalització del barri

Els comerciants de la zona del centre històric de Sant Cugat tornen a tenir una associació pròpia després de 16 anys. Prop de 25 establiments de la plaça de Sant Pere i els voltants s'hi han adherit per reivindicar el paper del comerç local. Presidida per Dolors Garriga, l'associació vol aplegar comerciants, veïnat i administració per revitalitzar el barri.  

Reivindicar el paper del comerç al barri

"El comerç del centre històric està passant un moment difícil, és una zona marginada de l'eix comercial", explica Maria Rius i Soler, 'Sun', secretària de l'associació. "S'està convertint en una zona d'oci, i l'hem de revitalitzar". Rius i Soler explica que, de ser un centre neuràlgic del comerç santcugatenc, el barri ha passat a "ser transparent". 

 

 

La secretària reivindica que "s'està afavorint molt més el comerç d'extrarradi", en detriment del local. I això està comportant una "desertització" del centre del poble. La membre de l'associació addueix, a més, que els establiments es veuen perjudicats per l'abandonament del barri per la fuga d'habitants. 

"Per exemple, hi ha una casa al carrer Major que porta molts anys tancada", explica Rius i Soler. La secretaria denuncia que l'estat dels pisos buits són una amenaça per la seguretat del barri. "Necessitem que hi hagi veïnat al barri, i que vingui a les nostres botigues", explica. "I és una tristesa que el centre es vagi despoblant". 

El condicionament de ser una zona peatonal

Els membres de l'Associació també volen mostrar el seu descontentament per una mala gestió de la zona peatonal. Si bé molts comerços es van ressentir en el moment en què es va prohibir l'accés als cotxes, que dificulta el transport de la compra, "tampoc hi ha la tranquilitat" que els comerciants desitjarien. "Igualment passen cotxes sovint (per la càrrega i descàrrega), no es fa complir el reglament", explica Rius i Soler. 

 

 

 
Comentaris

Destaquem