La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf elabora una primera proposta de parc interurbà

Ho farà arribar als ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i l'Incasòl, mentre espera ser convocada a una reunió de treball

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf ha decidit actuar després d'esperar una reunió amb els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat que sembla que no arriba. En un comunicat, la plataforma recorda que els ajuntaments es van comprometre a celebrar una reunió a principis de març per començar a treballar en una proposta de parc, i així avançar-se a les intencions de l’Incasòl, que pretén recuperar la pràctica de golf en una part d'aquest espai, en desús des del 2018 i molt freqüentat per la ciutadania en època de confinament. 

"Tot i el compromís, i a pesar de la insistència de la plataforma, els ajuntaments encara no han convocat la reunió, ni tampoc responen als correus que la plataforma ha fet arribar als regidors dels respectius ajuntaments", expliquen. Per aquest motiu, la plataforma ha elaborat una avanç de proposta, que farà arribar a ambdós ajuntaments i a l'Incasòl, per començar a definir el model de parc interurbà i la distribució de les activitats que hi podrien tenir lloc.

Segons la proposta de la plataforma, de les 84 hectàrees actuals, un 4% pertanyen a la zona del Torrent dels Alous, un 60% tindria ús forestal, un 20% agrícola, un 6% horta social, un 6% l’ocuparia l’actual cementiri i un 5% de l’espai es destinaria a usos culturals i educatius.

Aquesta proposta es basa en "qüestions cabdals", com la protecció i promoció de la salut de la ciutadania, l’ús obert dels espais de titularitat pública, la restauració de la biodiversitat, la incorporació de l’activitat agrària  i la connectivitat ecològica, entre altres. Des de la plataforma ciutadana recorden que l’espai de l’antic camp de golf es pot connectar amb el Torrent i la Bassa dels Alous, creant i protegint, d'aquesta manera, un espai natural de grans dimensions.

A més, expliquen que aquesta proposta incideix directament en la via verda Collserola-Sant Llorenç, situada al llarg de 8 municipis del Vallès, que en total engloben 750.000 habitants amb accés directe a aquest espai natural no protegit. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem