AFA de l’Escola la Floresta, a propòsit de l’episodi viscut l’1 de desembre al bosc

Carta oberta de l’AFA de l’Escola la Floresta, a propòsit de l’episodi viscut l’1 de desembre al bosc de l’escola.

El dijous 1 de desembre es van perdre al bosc que envolta l’escola 4 alumnes de P3. L’hora escassa que va durar tot plegat ens va semblar una eternitat. Per sort, tothom va actuar com tocava i els infants van tornar sans i estalvis. L’escola de la Floresta està situada en ple bosc de Collserola, el qual considerem com un valor, no com una amenaça: l’alumnat surt al bosc sovint i aprèn a ser autònom, i a conèixer i estimar el seu entorn. 

Però un cop trobats els 4 infants, les famílies de la Floresta no vam deixar de patir. Llavors, vam començar a patir per les mestres, pel monitoratge de migdia, per l’equip directiu i per la resta d’infants de l’escola. I encara patim, perquè aquest fet, així com el judici i linxament públic del centre i del seu equip docent que alguns mitjans han propiciat, pot afectar el model d’escola que volem i de què gaudim a la Floresta, gràcies a un claustre i monitoratge motivat i compromès.  

I ara, un cop passat l’ensurt, no podem evitar preguntar-nos quan arribarà l’hora que l’Administració doti l’escola pública dels recursos que necessita, quan es milloraran les ràtios a les aules, quan es regularà la participació de les famílies en les activitats del temps lectiu. Nosaltres seguirem donant suport a tot l’equip en la seva feina de construcció d’una alternativa pedagògica que, malgrat les retallades, garanteixi la igualtat d’oportunitats per als infants de l’escola pública.

Junta de l’AFA de l’escola de la Floresta:

Xènia Amorós, Anahita Nassir, Carola Alegre, Oscar Jané, Teresa Baiges, Mercedes Gonzalez, Ester Mula, Ester Perez, Vanesa Montiel, Lluís Llerena, Llorenç Ramos

Hi donen suport les expresidentes de l’AFA: Susana Garcia, Montse Rodó i Maria Ferrer

 
Comentaris

Destaquem