Caos circulatori

Gairebé diàriament haig de patir la manca de previsió i sentit comú dels responsables d’Urbanisme que varen permetre l’edificació i concentració de grans col·legis, edificis d’oficines i hotels a les àrees escolars A i B, sense pensar en els accessos i el que passaria a les hores punta.

Suposo que cap dels responsables han de portar algun nen o nena a un dels col·legis d’aquestes àrees. Li podria suggerir anar-hi cap a les 8.45 h del matí, i fer una volta per l’avinguda de la Generalitat, plaça de Xavier Cugat i carrer de Mercè Vilaret… i, si els seus nervis li ho permeten, ho podria repetir cap a les 4.45 h de la tarda per recollir el nen o la nena.

Només cal pensar que en un dels col·legis hi ha 1.100 alumnes... això representa una gran concentració de cotxes!!! Sense comptar els dels empleats d’empreses properes.

Les conseqüències són previsibles: dificultat per arribar-hi, impossibilitat de deixar el cotxe de manera correcta, pèrdua de temps... Tot això, juntament amb una manca de control del trànsit, dóna un resultat lògic... Caos!!!

Anar a portar el nen o la nena des de Valldoreix (el meu cas) és gairebé 1 hora (ja que, naturalment, cal sortir amb molt temps de marge).


Bé, acceptem que els que ho van planificar i/o permetre eren uns ineptes, però durant els darrers anys, s’ha intentat fer quelcom per arreglar-ho? S’està pensant alguna solució total o parcial (incrementar espais i places davant dels col·legis, eixamplar els carrers d’accés per poder aparcar més cotxes, escalonar l’horari d’entrada per grup de cursos...)?


Antoni Enrich
Valldoreix

 
Comentaris

Destaquem