Carta d’agraïment a les llevadores del CAP Can Mates de Sant Cugat

El lector agraeix la creació d'un grup de suport a futur pares del CAP Can Mates i a les vetlladores que ho fan possible

La igualtat de gènere ha estat i continua essent una assignatura pendent per a la nostra societat i, si bé és cert que s’ha avançat moltíssim des dels inicis dels moviments feministes, també és cert que els homes han estat i encara són els grans oblidats d’aquesta lluita per a la igualtat. Crec fermament que la igualtat de gènere no s’aconseguirà si ens oblidem dels homes, el model de masculinitat que han après, el canvi pendular que la nostra societat ha viscut des de la transició democràtica i el rol que els homes creuen que la societat espera d’ells. A molts dels pares d’avui ens falten referents i models masculins sans, rols paternals equilibrats i que ens serveixin per construir el futur que volem: un futur equilibrat amb models parentals corresponsables.

Quan la meva parella i jo, embarassats, vam mudar-nos a Sant Cugat l’estiu passat, vam saber que algunes llevadores del CAP Can Mates organitzaven un grup de suport a futur pares. Segons vam saber, una iniciativa que va començar a Barcelona fa uns anys i que de moment encara no està estesa a tot Catalunya. El CAP de Can Mates es va convertir durant cinc sessions en un espai de conversa entre homes per parlar del model de masculinitat que havíem vist al créixer, el model de pares que volíem oferir als nostres fills i filles, les pors, els dubtes, la desinformació i les emocions que estàvem experimentant. Un espai de desconstrucció i reconstrucció d’allò que volem ser per a continuar construint una societat parentalment igualitària i corresponsable amb els nostres fills i filles. 

Amb aquesta carta vull expressar el meu agraïment a les professionals que varen organitzar el grup de suport a pares al CAP de Can Mates, demanar a la direcció del centre que continuï aquest suport, al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya més suport a aquest tipus d’iniciatives a tot Catalunya i especialment a convidar a tots els futurs pares a participar d’aquestes iniciatives per parlar amb altres futurs pares i a què col·lectivament continuem construint nous models parentals de futur on néixer home o dona no sigui un factor determinant per a les oportunitats ni responsabilitats de cada un dels nostres fills i filles.

Marc Hernandez Estrada 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem