Carta del Lector: No sacralitzem alguns arbres per damunt de les persones

Som una colla de veïns de St. Eduard 13-15 que assistim astorats als endarreriments d’unes obres que han de millorar i dignificar unes minivoreres del nostre tram de carrer.

És veritat que això implica tallar alguns arbres, pocs. Ens agrada la natura i el verd, i per això som feliços de poder viure on vivim, però prioritzem poder sortir de casa durant tot l’any amb cotxets de criatures i cadires de rodes de gent sense mobilitat, abans que gaudir d’una florida magnífica però puntual d’uns pocs arbres durant pocs dies.

Afortunadament gaudim del privilegi d’una densa vegetació de jardins i altre arbrat (i Collserola a tocar!) que ja voldrien altres barris i poblacions. Però malgrat estimar els arbres, no creiem que s’hagin de sacralitzar per damunt de les necessitats (no pas capricis!) de les persones.

L’Ajuntament ja va pactar, fa uns mesos, canvis sobre el seu primer projecte davant de la pressió d’alguns veïns. No ens hi vam oposar. Ara, però, no veiem cap motiu per posposar de nou la intervenció, i continuar una discussió que, en posar el sentiment per davant de la raó, pot esdevenir eterna. El Consistori ha de fer allò que en el seu dia ja va consensuar i acordar amb una majoria de veïns.

Carlos Roca, Valentí Feixas, Teresa Roigé, Xavier Escura, Marga Soria, Montse Palá

 
Comentaris

Destaquem