Cursa Vulgar Milles de Valldoreix

El dissabte 25 de març es va consumar la desfeta. L’EMD de Valldoreix no entén de valors, d’esport femení ni d’atletisme. La cursa femenina més antiga de Catalunya ha passat a millor vida gràcies a la incompetència de la secretaria d’esports de l’EMD. No han sabut adaptar-se als temps i han preferit anar al més fàcil, una cursa mixta, ja que hi ha centenars de curses com aquesta cada diumenge arreu de Catalunya.

La singularitat radicava en uns valors exemplars, portant una atleta amb experiència i deixant una mena de clínic motivador a tota la canalla assistent. Havien passat per la cursa grans icones de l’atletisme català i havien estat encantades d’assistir-hi, però la desídia dels organitzadors ha portat a fer-la desaparèixer. Encara que petita, estava ben considerada en el món atlètic, però l’EMD no ha sabut o no ha volgut seguir comprometent-se en un acte tan reivindicatiu com els drets de la dona de poder practicar esport sense desigualtat.

Per últim, l’organització sembla que vulgui una desaparició completa de l’esdeveniment, ja que, personalment, no hi veig cap futur. Durant uns anys, Valldoreix ha estat al mapa atlètic, ara, per desgràcia, quedarà tot en un bon record.

Joaquim Antón

Fundador de les 5 Milles Femenines de Valldoreix

 
Comentaris

Destaquem