DNI. Picaresca. Té solució?

Són les 6.55 h del matí del dia 18 d’agost i acudeixo a la comissaria de policia per tal de fer cua per poder-me renovar el DNI sense cita prèvia.


A l’exterior de la comissaria hi ha 8 persones, després de saludar pregunto qui és l’últim per a la renovació del DNI. Un senyor em respon que hi ha una llista a la finestra de la comissaria i que m’he d’apuntar allí. Agafo la llista i hi ha 10 persones apuntades però allí, presencialment, només hi ha 8 persones fent cua, comprovo que el Sr. A i la Sra. B no hi són.


Anoto el meu nom a la llista. Sóc la número 11, per tant avui no podré fer els tràmits per renovar-me el DNI, ja que a les 8.30 h quan el policia de guàrdia obri l’oficina només repartirà 10 números.


Igualment em quedo fent cua. Continua arribant gent que es va apuntant a la llista. A les 7.25 h arriba el Sr. A i a les 8.25 h la Sra. B.


A les 8.30 h, el policia demana que la gent que s’ha de renovar el DNI i el passaport es posin davant la porta de la comissaria per repartir els números. Li entreguen la llista per seguir l’ordre en què la gent s’ha apuntat. Va repartint fins al 10. El Sr. A i la Sra. B tenen número, la resta, fins a 20 ens quedem sense.


Vet aquí la picaresca, la gent s’apunta a la llista i no fa cua, marxa i torna abans que es comencin a repartir els números.


Gemma Prades

 
Comentaris

Destaquem