Dues alzines centenàries en imminent perill

Moltes causes van provocar la crisi econòmica que hem patit des del 2010, però una de les més importants va ser l’especulació urbanística. Aquesta provoca molts cops pèrdua de patrimoni històric i patrimoni natural. Sembla que ara que hi ha recuperació es comença a veure que es tornarà a caure en els mateixos errors, com ja podem observar a la nostra ciutat.

Un exemple clar és el projecte presentat per construir un o dos blocs de pisos a la finca situada al carrer de Pahissa 14, cantonada amb el carrer Elisenda. El solar està ocupat per un conjunt important d’arbres, entre ells destaquen dues alzines monumentals (una d’elles catalogada). Aquestes alzines de ben segur que estan, per la seva edat i estat, entre les 10 millors de tot el municipi de Sant Cugat. El nostre Ajuntament deixarà que aquest patrimoni tan valuós es perdi? El guany econòmic dels promotors és tan important com per justificar la desaparició de les alzines? Els veïns restaran indiferents? Tan difícil és trobar una solució que satisfaci tothom?

Per acabar recomanem amb vehemència a tots els lectors del TOT que passin a veure les alzines i a valorar-les in situ, abans que puguin arribar les excavadores.

JOAN JOSEP CARMONA i XAVIER SERRA

 
Comentaris

Destaquem