El meravellós món de l’òpera

Un grup de santcugatencs vam tenir la sort i el privilegi d’assistir al concert “El Món de l’Òpera” que va tenir lloc al Teatre la Massa de Vilassar de Dalt el passat 26 de febrer.

El concert va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat dirigida per Josep Ferré i va comptar amb la participació de la Coral La Lira, dirigida per Eloi Jové i també amb la de la soprano Begoña Alberdi. Amb una interessant i molt didàctica explicació de l’evolució de la música en l’òpera, del què i el perquè del repertori escollit, el motiu i el sentit de cada una de les obres, per part del mestre Josep Ferré, va ser un recorregut pel món de l‘òpera amb 8 de les obertures i àries més significatives, començant per Mozart, passant per Bellini, Wagner, Bizet, Rossini, Donizetti, Puccini i acabant amb Verdi.

La conjunció de l’orquestra, la coral i la soprano va ser total, amb la precisa, acurada i brillant execució de l’Orquestra, la magistral direcció de Josep Ferré, vibrant i emocionant, la Coral perfectament acoblada i una autèntica delícia la interpretació de la soprano. En conjunt van captivar i emocionar el públic. Els aplaudiments i bravos van acompanyar totes i cada una de les 8 peces i, al finalitzar el concert, les 500 persones del públic dempeus van fer una llarga ovació plena d’emoció, que va continuar a la sortida amb els comentaris i els elogis que ens feien a la gent de Sant Cugat. Tot i els èxits en els concerts de l’Orquestra al Teatre-Auditori, no recordo una ocasió semblant.

Esperem que ben aviat, aquest concert pugi a l’escenari del nostre Teatre-Auditori per tal que tots els santcugatencs tinguin l’oportunitat de poder-lo gaudir, altrament, seria una llàstima que el treball que comporta preparar un concert com aquest no es posés a l’abast dels nostres conciutadans i tenir el seu reconeixement.

Joan Contijoch

 
Comentaris

Destaquem